SKIN CARE

Ρυτίδες στο μέτωπο: Πως να τις προλάβεις, αλλά και να τις διώξεις

Πως μπορείς να κρατήσεις το δέρμα σου σε άψογη κατάσταση
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Ρυτίδες στο μέτωπο: Πως να τις προλάβεις, αλλά και να τις διώξεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν οι ρυτίδες στο μέτωπό σoυ αυξάνονται, ειδικά όταν σηκώνεις τα φρύδια σου (κυριολεκτικά!) και θέλεις να τις κάνεις να εξαφανιστούν μια ώρα γρηγορότερα - ή να τις αποτρέψεις να εμφανιστούν σε περίπτωση που βρίσκονται στην πρώιμη τους φάση- συνέχισε να διαβάζεις.

Παρά τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με το να κάνεις, απλώς, μασάζ στο μέτωπό σου δεν μπορείς να διώξεις τις ρυτίδες. Αλλά υπάρχουν λύσεις που υποστηρίζονται από την επιστήμη και αποδεικνύεται ότι λειτουργούν. Οι ειδικοί του εργαστηρίου Ομορφιάς και Διατροφής του Good Housekeeping Institute, καθώς και μια δερματολόγος και βετεράνος make up artist, μοιράζονται τα μυστικά τους για το πώς μπορείς να απαλλαγείς από τις ρυτίδες στο μέτωπο. Συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων θεραπειών τόσο στο ιατρείο των ειδικών όσο και στο σπίτι σου με φυσικό τρόπο ( δηλαδή χωρίς Botox!).

Πρώτον, τι προκαλεί πραγματικά τις ρυτίδες στο μέτωπο;

«Οι οριζόντιες ρυτίδες στο μέτωπο προκαλούνται από την επαναλαμβανόμενη κίνηση του μυός του μετώπου και μπορούν να σχηματιστούν ήδη από τη δεκαετία των 20 και των 30, ανάλογα με την ανατομία και το πόσο χρησιμοποιούμε τον μυ», λέει στο Good Housekeeping, η Deanne Mraz Robinson, καθηγήτρια δερματολογίας στο Yale New Haven Hospital.

Μπορείς να θεραπεύσεις στο σπίτι σου τις ρυτίδες που έχεις στο μέτωπο;

Ναι! Δες πώς μπορείς να απαλλαγείς αποτελεσματικά από τις γραμμές του μετώπου στο σπίτι με συστατικά περιποίησης του δέρματος και θεραπείες λέιζερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιποίηση δέρματος με κολλαγόνο. Αναζήτησε προϊόντα όπως ορούς και κρέμες με «συστατικά όπως πεπτίδια, τα οποία βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης και ρετινόλη, η οποία ενισχύει τη διαδικασία των κυττάρων του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου για την ομαλή υφή», λέει η Aral.

Βρες ένα high-tech λέιζερ. Ορισμένες τεχνολογίες εξομάλυνσης των ρυτίδων που παλαιότερα ήταν διαθέσιμες μόνο στο ιατρείο του δερματολόγου ή του πλαστικού χειρουργού, είναι πλέον διαθέσιμες για χρήση στο σπίτι, όπως το λέιζερ προσώπου. Χρειάζεσαι όμως τη συμβουλή ειδικού.

Ποιος είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να απαλλαγείς από τις ρυτίδες στο μέτωπο;

Για να αποκτήσεις ένα πρόσωπο χωρίς βαθιές ρυτίδες, επισκέψου έναν δερματολόγο ή έναν πλαστικό για σχεδόν άμεσα αποτελέσματα. Να τι πρέπει να γνωρίζεις:

Ενέσιμα. «Ένας δερματολόγος μπορεί να μειώσει αμέσως την εμφάνιση των γραμμών του μετώπου με ενέσεις αλλαντικής τοξίνης όπως Botox, Dysport, Xeomin και Jeuveau», λέει η Mraz Robinson. «Σταματούν τον μυ του μετώπου από το να συστέλλεται, οπότε το δέρμα χαλαρώνει και γίνεται πιο λείο».

Λέιζερ επιδερμίδας. Για να απαλλαγείς μόνιμα από τις ρυτίδες του μετώπου, ο γιατρός σου μπορεί να σου συστήσει κάποιο λέιζερ που να φθάνει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να ενεργοποιεί τα κύτταρα του δέρματος ώστε το δέρμα να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του, όπως το Fraxel και το PicoSure, λέει η Dr Mraz Robinson.

Μπορείς να καλύψεις τις ρυτίδες στο μέτωπο με μακιγιάζ;

Για μια άμεση (αλλά προσωρινή) επιδιόρθωση, «απόφυγε το foundation που είναι πολύ παχύ ή λαμπερό, το οποίο μπορεί να ενισχύσει τις γραμμές του μετώπου», προτείνει η Sarah Lucero, executive director της Stila Cosmetics στο Λος Άντζελες. «Πίεσε με ένα καθαρό, υγρό σφουγγάρι μακιγιάζ πάνω από τη βάση σου για να κάνει τη χρωστική ουσία να λιώσει στο δέρμα για ένα θολό αποτέλεσμα και να διασφαλίσεις ότι δεν υπάρχει καθόλου παραπανίσιο προϊόν πάνω στο πρόσωπό σου. Πατώντας την περιοχή με τα δάχτυλά σου με ένα primer για ματ αποτέλεσμα μπορείς επίσης να γεμίσεις προσωρινά τις γραμμές», λέει.

Πώς μπορείς να αποτρέψεις τις ρυτίδες στο μέτωπο;

Αν θέλεις να λύσεις το πρόβλημα πριν ξεκινήσει, ακολούθα τις συμβουλές των επαγγελματιών:

Να φοράς ανελλιπώς αντηλιακά. Η καθημερινή εφαρμογή SPF είναι ο νούμερο ένα τρόπος για να αποφευχθεί η δημιουργία ή η επιδείνωση των ρυτίδων στο μέτωπο (εκτός από τη μείωση των κινήσεων στο μέτωπο, όπως το σήκωμα των φρυδιών σου).

Πρόσεξε τη διατροφή σου. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά σε βότανα και μπαχαρικά όπως κανέλα, ρίγανη, γαρίφαλο, τζίντζερ και σκόρδο μπορούν, σύμφωνα με το GH Nutrition Lab, να βοηθήσουν στη μείωση της παραγωγής από το δέρμα, των ενώσεων που αποικοδομούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη και μπορούν να προκαλέσουν γραμμές και ρυτίδες. Μπορείς να εντάξεις αυτά τα θαυματουργά συστατικά στα γεύματά σου καθημερινά για να δεις διαφορά στο δέρμα σου και να ενισχύσεις παράλληλα τη γεύση του φαγητού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
11 / position1: 955 / position2: 1553
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb