ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι είναι οι καρμικές σχέσεις και πως βοηθούν στην προσωπική εξέλιξη;

Έχεις ακούσει πολλές φορές τον όρο, ξέρεις όμως τι σημαίνει πραγματικά
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τι είναι οι καρμικές σχέσεις και πως βοηθούν στην προσωπική εξέλιξη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο όρος "καρμικές σχέσεις" σίγουρα δεν είναι καινούργιος στα αυτιά σου, όμως ξέρεις τι μπορεί να σημαίνει πραγματικά; Γιατί οκ, πολλοί πιστεύουν ότι μια καρμική σχέση είναι ο απόλυτος έρωτας και ότι φέρνει το άλλο μισό στη ζωή κάποιου, αυτό όμως δεν είναι αλήθεια, καθώς το κάρμα από μόνο του, φέρνει ένα φορτίο.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Για να δεχτείς τον όρο καρμική σχέση, πρέπει πρώτα από ολα να αποδεχτείς ότι υπάρχουν οι έννοιες της μετενσάρκωσης και των διαδοχικών ζωών, καθώς αυτές είναι που δημιουργούν το κάρμα.

Για αρχή ας έχουμε κατά νου, ότι όλες οι σχέσεις της ζωής μας που έχουν διάρκεια, έχουν βαρύνουσα σημασία για τη ζωή μας. Θα αφήσουν το αποτύπωμά τους, γιατί αυτός είναι ο σκοπός και η αποστολή τους. Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι ζωής, η ψυχή αποζητά καθοδήγηση από το Σύμπαν, από τον ανώτερο μας εαυτό, και η βοήθεια έρχεται υπό μορφή μια νέας ανθρώπινης επαφής, ενός «δασκάλου» με τα χαρακτηριστικά εκείνα που έχουμε κάθε φορά ανάγκη. Οι καρμικές σχέσεις είναι ωστόσο τριών ειδών: οι καθεαυτό Καρμικές Σχέσεις, οι σχέσεις των Συνεργατών Ψυχών και οι σχέσεις των Αδελφών Ψυχών.

Τι είναι όμως οι καρμικές σχέσεις;

Οι καρμικές σχέσεις δεν είναι εύκολες σχέσεις! Μπορεί να αφορούν στον έρωτα, την δουλειά ή την οικογένειά μας. Στις καρμικές σχέσεις είναι σαν να ενεργούμε χωρίς κανένα έλεγχο στα διαδραματιζόμενα, λειτουργώντας έξω από τον χαρακτήρα και τις συνήθειές μας. Το ίδιο συμβαίνει και με πρόσωπα που πέρασαν από τη ζωή μας και θα θέλαμε να ξεχάσουμε την ύπαρξή τους, αλλά για έναν ανεξήγητο λόγο, δεν μπορούμε να διαγράψουμε τις μνήμες, όσο και αν προσπαθούμε. Τίποτε δεν είναι στο δικό μας έλεγχο, τουλάχιστον μέχρι να πάρουμε το μάθημα που πρέπει. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός μιας καρμικής σχέσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα έχουμε διαπιστώσει στον ίδιο μας τον εαυτό ή στους γύρω μας, ότι πολλές φορές κάνουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας. Το συνηθέστερο είναι η κακή επιλογή συντρόφου. Αναρωτιόμαστε πολλές φορές τι είναι αυτό που κάνουμε λάθος και δεν φαίνεται να μπορούμε να δώσουμε μια ικανοποιητική απάντηση. Και όσο δεν φτάνουμε στη ρίζα του προβλήματος, που βρίσκεται κάπου στο υποσυνείδητό μας, συνεχίζουμε να κάνουμε κακές επιλογές, ακολουθώντας πάντοτε το ίδιο μοτίβο.

Ο φαύλος κύκλος θα μπορέσει να σπάσει και να ελευθερωθούμε, μόνο όταν μπορέσουμε να πάρουμε το μάθημα μας, να συνειδητοποιήσουμε δηλαδή τι είναι αυτό που μας οδηγεί στο να κάνουμε τις συγκεκριμένες επιλογές. Μόνο τότε θα σταματήσει να μας στέλνει το Σύμπαν «δασκάλους» και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν θα μπορέσει η επόμενη σχέση μας να έχει μικρότερο καρμικό φορτίο, εάν δεν καταλάβουμε το μοτίβο, πάνω στο οποίο κινούμαστε, και δεν θα λύσουμε τα δεσμά του. Γιατί από μεταφυσικής σκοπιάς, «όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος θα εμφανιστεί»! Όταν ο συγκεκριμένος «δάσκαλος» όμως δεν θα μπορέσει να μας διδάξει αυτό που πρέπει, θα τον αντικαταστήσει κάποιος άλλος, και τρίτος, και τέταρτος, μέχρι να γίνει πια επιτακτική η ανάγκη για εσωτερική αναζήτηση.

Ωστόσο, η εσωτερική αυτή αναζήτηση ή το μονοπάτι της προσωπικής ανάπτυξη, όπως λέγεται, είναι δύσβατο και οδυνηρό! Χρειάζεται χρόνος, ψυχικός πολλές φορές πόνος και μεγάλη διάθεση αλλά και επιμονή για αυτοανάλυση και αυτογνωσία για να μπορέσουμε να περάσουμε σε άλλα επίπεδα συνειδητότητας και ανάπτυξης. Και τότε θα ακολουθήσει το επόμενο καρμικό μοτίβο που θα πρέπει να απαλλαγούμε, και ο κύκλος συνεχίζεται. Με κάθε όμως βήμα που κάνουμε προς τα εμπρός και με κάθε ίχνος αυτογνωσίας που κατακτούμε, είναι όλο και πιο εύκολο να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να κατακτήσουμε και το επόμενο σκαλί στην εξελικτική μας κλίμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 542 / position2: 1810
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb