ΥΓΕΙΑ

Πως να αντιμετωπίσεις την ασυνεπή περίοδο και τι σου την προκαλεί

Δεν χρειάζεται να την αφήσεις να ελέγχει τη ζωή σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πως να αντιμετωπίσεις την ασυνεπή περίοδο και τι σου την προκαλεί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ασταθής κύκλος περιόδου είναι κάτι πολύ σύνηθες ανάμεσα στις γυναίκες, ειδικά τα πρώτα χρόνια που αδιαθετούν, αλλά και τα χρόνια της εμμηνόπαυσης. Αυτές τις δυο περιόδους οι ορμόνες τρελαίνονται επομένως η διαταραχή του κύκλου είναι κάτι επόμενο. Τι συμβαίνει όμως όταν το πρόβλημα αυτό κυριαρχεί και στα ενδοιάμεσα χρόνια της ζωής σου;

Πρώτα από όλα, ένας βασικός λόγος που προκαλεί αυτό το θέμα είναι το άγχος. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το στρες καθυστερεί πολύ την διαδικασία της περιόδου, αφού δεν αφήνει τα ωάρια να ωριμάσουν στην ώρα τους. Άρα όλα τα υπόλοιπα πάνε πίσω.

Επιπλέον, το άγχος οδηγεί στην έκκριση δυο ορμονών, της ανδρεναλίνης και της κορτιζόλης που ταράζουν το θηλυκό σύστημα. Όταν το σώμα νιώσει ότι απειλείται προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό του και έτσι βάζει στοπ στην μητρότητα ή σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, ώστε να επιβιώσει.

Φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση ο λόγος που καθυστερεί η περίοδος να οφείλεται και σε φυσικά αίτια όπως οι κύστες ή η δομή που μπορεί να έχει ένας κόλπος. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να μην παραλείπεις τις εξετάσεις σου ώστε με την κατάλληλη θεραπεία να διορθώσεις ότι διορθώνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, το πρόβλημα μπορεί να είναι καθαρά ορμονικό και για να το θεραπεύσεις θα πρέπει να κάνεις την κατάλληλη ορμονοθεραπεία. Οπότε είναι εξίσου σημαντικό να τσεκάρεις και τις ορμόνες στο αίμα σου.

Όπως και να έχει, μην κάτσεις να βγάλεις την δική σου διάγνωση διαβάζοντας πληροφορίες στο ίντερνετ, αλλά κλείσει ένα ραντεβού στον γιατρό σου και όλα θα πάνε καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 592 / position2: 1169
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb