ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κόλπο των 3 λεπτών που σου κόβει πάντα την όρεξη

Δοκιμάστε το
Από το NEWSROOM
Το κόλπο των 3 λεπτών που σου κόβει πάντα την όρεξη
@thehealthsite.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως δεν το γνωρίζατε αλλά υπάρχει κάποιο «τρόφιμο» με αρνητικές θερμίδες. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον πάγο. Όχι μόνο δεν έχει θερμίδες, αλλά μάλιστα απαιτεί και αρκετές από τον οργανισμό μετά την κατανάλωσή του, προκειμένου το σώμα να ξαναζεσταθεί.

Πριν το τέλος του φαγητού ή όταν σας πιάσει κάποια λιγούρα, όπως εκείνες που χαλούν τη δίαιτά σας, τότε δοκιμάστε να βάλτε στο στόμα σας ένα παγάκι για τρία λεπτά. Το κρύο που θα προκληθεί έχει αναισθητικές ιδιότητες στους γευστικούς κάλυκες, κάτι που με ένα τρόπο «παγώνει» την όρεξη. Πρόκειται για έναν ακίνδυνο αλλά και φυσικό τρόπο να διακόψετε την όρεξή σας και χωρίς καμία θερμίδα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε το γεύμα σας μασώντας ένα παγάκι σαν καραμέλα ή δοκιμάστε το στο τέλος του γεύματος. Το κρύο θα επιβραδύνει την πέψη αφού ο συνδυασμός του παγωμένου με τον πόνο που θα προκληθεί ενεργοποιεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Στο σπίτι σας λοιπόν μπορείτε να ετοιμάστε τα παγάκια, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά στην διακοπή της πείνας. Μπορείτε για παράδειγμα να γεμίσετε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και να προσθέσετε κι άλλα υλικά που κόβουν την όρεξη. Δοκιμάστε τα και επιλέξτε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα, όπως αφέψημα γαρίφαλου, κανέλα, μαύρη σοκολάτα με 100% κακάο, σαφράν, τα οποία δεν πρέπει να αναμειχθούν μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
1 / position1: 652 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb