ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μέσα στο στιλάτο διαμέρισμα της Coco Chanel

Ένα από τα πιο ωραία σπίτια του Παρισιού
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Μέσα στο στιλάτο διαμέρισμα της Coco Chanel

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πανάκριβη λεωφόρο Cambon στο Παρίσι, υπάρχει ένα ιστορικό διαμέρισμα που οι τουρίστες στέκονται και φωτογραφίζουν. Στον αριθμό 31, βρίσκεται το κομψότατο διαμέρισμα της πασίγνωστης Coco Chanel και παρά τα χρόνια που λεχουν περάσει, ακόμα και σήμερα παραμένει ένα από τα πιο στιλάτα σπίτια του πλανήτη.

Τι και αν η σχεδιάστρια πέρασε τα περισσότερα από τα τελευταία χρόνια της ζωής της στη σουίτα 302 του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι, παράλληλα διατηρούσε και το δικό της διαμέρισμα, πάνω από το ατελιέ της που λειτουργεί μέχρι και σήμερα,

Μετά τον θάνατο της και μιας και δεν είχε κάποιον κληρονόμο, το σπίτι της πέρασε στην ιδιοκτησία του οίκου Chanel, ενώ έχει διατηρηθεί όπως ήταν μέχρι και τώρα. Για όσους τυχερούς έχουν καταφέρει να περάσουν το κατώφλι του, θα έχουν αντικρύσει την εκπλεπτισμένη αισθητική μιας άλλης εποχής που όμως μπορεί να σταθεί επάξια και στη σύγχρονη.

Γωνίες με μοναδικό γούστο που διαμορφώθηκαν σιγά σιγά, μικρά και μεγάλα διακοσμητικά, αλλά πανάκριβα και άλλα μηδαμινής αξίας συνθέτουν το σκηνικό του προσωπικού χώρου της γυναίκας που άλλαξε για πάντα την μόδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα σπίτι σε γίηνους τόνους, γεμάτο βιβλία, φωτιστικά και κάθε λογής αντικείμενα που παρά την αταξία μέσα του, βγάζει τόσο νοήμα σαν εικόνα.

Δείτε μια περιήγηση στο σπίτι της Coco Chanel στο Παρίσι, στο βίντεο που ακολουθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
5 / position1: 554 / position2: 1119
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb