ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6+1 τρόποι για να ανακτήσεις την χαμένη αυτοπεποίθηση σου

Με την πάροδο του χρόνου, όσο περισσότερο καλλιεργείς αυτά τα χαρακτηριστικά, θα παρατηρήσεις μια αυξανόμενη αίσθηση αυτοπεποίθησης
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
6+1 τρόποι για να ανακτήσεις την χαμένη αυτοπεποίθηση σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μπορείς να χτίσεις ανά πάσα στιγμή και το μόνο που χρειάζεται για να το καταφέρεις είναι η θέληση σου. Θέλει τον χρόνο της, αλλά κάνοντας σιγά σιγά μικρές διαοφορές στην καθημερινή σου συμπεριφορά θα δεις αμέσως τα πρώτα αποτελέσματα της.

Με την αυτοπεποίθηση θα αλλάξεις τόσο τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, όσο και τον τρόπο που αυτά θα έρχονται σε εσένα και θα είσαι πιο δυνατή και σταθερή μέσα στις αλλαγές. Θα ζεις το εδώ και το τώρα και αυτό θα σε κάνει να νιώθεις πραγματικά καλά.

Παρακάτω υπάρχουν τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βρεις την χαμένη αυτοπεποίθηση σου και να γίνεις η γυναίκα που σου αξίζει να είσαι.

Εκδηλώσου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μου αρέσει η φράση που λέει, “Φανταστείτε τον καλύτερο εαυτό σας και προσπαθήστε να του μοιάσετε.” Η εκδήλωση συναισθήματος απαιτεί να αγκαλιάσεις τη δύναμη της θετικής σκέψης. Όταν εκδηλώνεσαι, περνάς θετική ενέργεια στον κόσμο που μπορεί να φέρει μια αίσθηση ελπίδας.

Αύξησε την ικανότητα τού “να δέχεσαι”

Τόσο ασαφές, σωστά; Αλλά ξεκίνα να ρωτάς τον εαυτό σου, “Πώς θα μπορέσω να καταφέρω αυτό που θέλω αυτό; Άμα βλέπω τηλεόραση για 10 ώρες την εβδομάδα θα με βοηθήσει να καταφέρω τους στόχους μου; ” Πάρε αποφάσεις σήμερα για τον μελλοντικό σου εαυτό σε βάρος του τρέχοντος εαυτού σου. Όσο περισσότερο ξέρεις τι θέλεις στη ζωή, τόσο καλύτερα μπορείς να μετρήσεις τι να αποδεχτείς από άλλους ανθρώπους που σε εξυπηρετούν με σκόπιμο τρόπο. Όσο περισσότερο ξέρεις και μάθεις τι θέλεις, αρχίζεις να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και τις αποφάσεις σου.

Μείωσε τις αρνητικές σκέψεις

Όλες τις έχουμε. Οι αμφιβολίες θα έρθουν και μετά θα φύγουν. Όταν διαπιστώσεις ότι καταστρέφεσαι ή καταλήγεις σε συμπεράσματα που δεν σου αρέσουν, μπορεί να σε βοηθήσει μια τεχνική στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, γνωστή ως γνωστική αναδιάρθρωση. Ρώτησε τον εαυτό σου, “Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να είναι αλήθεια αυτά που έμαθα;” Αναζήτησε την απόδειξη, μόνο τότε θα είσαι σίγουρη.

Μάθε περισσότερα

Όσα περισσότερα γνωρίζουμε, τόσο πιο σίγουρες αισθανόμαστε. Σκέψου το ένα πράγμα για το οποίο γνωρίζεις περισσότερο και προσπάθησε να μεταφέρεις τις γνώσεις σου σε άλλους. Θα αισθανόσουν σίγουρη για την ικανότητά σου να μιλήσεις για αυτό, φαντάζομαι. Η ανικανότητα ή η έλλειψη γνώσης τείνει να προάγει την αμφιβολία. Έτσι, αν θέλεις να αισθανθείς αυτοπεποίθηση, αύξησε τις γνώσεις σου. Άκουσε podcasts, διάβασε ένα βιβλίο, παρακολούθησε ένα συνέδριο, εξερεύνησε άλλες μεθόδους μάθησης.

Αγκάλιασε τις δυσκολίες

Κανείς δεν θέλει να βιώνει πόνο ή δυσκολίες. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα όσες περισσότερες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε, τόσο περισσότερο χτίζουμε τους μυς μας για ανθεκτικότητα, γεγονός που αυξάνει την ικανότητά μας να ανακάμπτουμε από μια δύσκολη κατάσταση.

Μην συμπεριφέρεσαι σαν θύμα

Το μυαλό μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μας. Εκπαίδευσέ το για να δεις ότι εσύ είσαι η ζωή κι όχι εσύ για τη ζωή. Ρώτησε τον εαυτό σου: “Τι μου διδάσκει αυτό; Αυτό είναι χάλια, αλλά τι μπορώ να μάθω από αυτό και να βελτιωθώ;”

Εξέφρασε ευγνωμοσύνη στον εαυτό σου

Όταν υιοθετείς μια στάση ευγνωμοσύνης, αφήνεις λίγο χώρο στα παράπονα σου. Το να αισθάνεσαι ευγνώμων δεν σημαίνει ότι τα πράγματα πάνε σωστά, αντιθέτως φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι τέλεια, απλά προσπαθούμε να έχουμε πάντα θετική σκέψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 533 / position2: 704
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb