WELLNESS

Πως τα dating apps προκαλούν αύξηση βάρους

Η σχέση ανάμεσα σε αυτές τις εφαρμογές και τα κιλά
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πως τα dating apps προκαλούν αύξηση βάρους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι άντρες και γυναίκες που χρησιμοποιούν dating apps μπορεί να έχουν θέματα με τον έλεγχο των κιλών τους.

Η συγκεκριμένη μελέτη βασίστηκε σε δείγμα 1.700 ενηλίκων από την Αμερική και αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι χρήστες τέτοιων εφαρμογών χρησιμοποιούσαν μεθόδους όπως οι εμετοί, τα καθαρτικά και η νηστεία ώστε να χάνουν τα κιλά που τους ενοχλούν.

Tο online dating είναι ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος γνωριμιών στις μέρες μας, με εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να το επιλέγουν ώστε να γνωρίσουν έναν σύντροφο. Οι χρήστες μάλιστα αξιολογούν τα πιθανά ραντεβού τους με βάση διάφορα χαρακτηριστικά και ένα από αυτά είναι και η εμφάνιση.

Η εν λόγω έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Eating Disorder, έδειξε ότι οι χρήστες των εφαρμογών γνωριμιών είχαν σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες να ακολουθούν ανθυγιεινές συμπεριφορές που σχετίζονται με τον έλεγχο βάρους όπως ο εμετός, η χρήση καθαρτικών, η νηστεία, τα χάπια δίαιτας, τα συμπληρώματα για την αύξηση της μυϊκής μάζας και την χρήση αναβολικών στεροειδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το δείγμα των 1.726 ατόμων που ρωτήθηκαν, 183 γυναίκες και 209 άντρες απάντησαν ότι χρησιμοποιούν dating apps, ενώ οι μισοί από κάθε ομάδα ανέφεραν ότι δεν τρώνε για να μένουν αδύνατοι. Ακόμα, 1 στις 5 γυναίκες και 1 στους 3 άντρες δήλωσαν ότι θα έκαναν εμετό για να μην πάρουν βάρος, ενώ 1 στις 4 γυναίκες και το 40% των αντρών παραδέχτηκαν ότι παίρνουν καθαρτικά.

Επίσης, αποδείχτηκε ότι οι άντρες που χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές ήταν πιο πιθανό να πάρουν στεροειδή και συμπληρώματα για αύξηση μυϊκής μάζας, ενώ ένας εκ των επιστημόνων που επιμελήθηκαν την έρευνα, ανέφερε ότι οι ανθυγιεινές συμπεριφορές ποικίλουν ανάμεσα στις εθνοτικές μειονότητες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε Δρ. Tran δήλωσε: «Ενώ δεν γνωρίζουμε αν οι άνθρωποι στη μελέτη μας είχαν ήδη εμπλακεί σε αυτές τις συμπεριφορές ελέγχου του βάρους πριν χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές γνωριμιών, ανησυχούμε ότι η χρήση αυτών των υπηρεσιών που σχετίζονται με την εικόνα και την εμφάνιση μπορεί να επιδεινώσει αυτές τις συμπεριφορές. Με την τεράστια αύξηση της χρήσης των εφαρμογών γνωριμιών στις ΗΠΑ και με έναν αυξανόμενο αριθμό μελετών που συνδέουν τη χρήση τους με τις ανησυχίες για την εικόνα του σώματος και τις ανθυγιεινές συμπεριφορές ελέγχου βάρους, υπάρχει ανάγκη να κατανοήσουμε περαιτέρω το πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τα την υγεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 384 / position2: 1060
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb