ΟΜΟΡΦΙΑ

Η γυναίκα που έκανε τα κραγιόν μόδα

Eνέπνευσε κι άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν μια ποικιλία αποχρώσεων
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η γυναίκα που έκανε τα κραγιόν μόδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, η Elizabeth Arden άρχισε να εισάγει διαφορετικά χρώματα κραγιόν στη ζωή των γυναικών πέρα από το βαθύ κόκκινο.

Από εκεί κι έπειτα, ενέπνευσε κι άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν μια ποικιλία αποχρώσεων κραγιόν και ξέρουμε καλά πόσο μεγάλη βιομηχανία είναι (σκεφτείτε για παράδειγμα πόσες εταιρείες παράγουν μόνο κραγιόν!).

Τα κορίτσια στην πίστευαν ότι το κραγιόν ήταν σημάδι πως γινόντουσαν γυναίκες, - φυσικά οι ενήλικες το είδαν ως μια... πράξη εξέγερσης! Μια μελέτη το 1937 έδειξε ότι πάνω από το 50% των έφηβων κοριτσιών καβγάδισαν με τους γονείς τους επειδή φορούσαν κραγιόν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη το 1910 με σαλόνι στην Fifth Avenue της Νέας Υόρκης, η Miss Elizabeth Arden μεγάλωσε την εταιρεία της με εντυπωσιακό ρυθμό και έγινε μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο.

Τώρα, πάνω από 100 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας, τα προϊόντα της Elizabeth Arden πωλούνται σε περισσότερες από εκατό χώρες και, σύμφωνα με τα τελευταια στοιχεία, εκτιμάται πως η εταιρεία αξίζει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια!

Για την ιστορία να πούμε πως το 1948 η Hazel Bishop εφηύρε το Νo-Smear Lipstick το πρώτο κραγιόν μεγάλης (σχετικά) διάρκειας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
5 / position1: 180 / position2: 662
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb