ΖΩΔΙΑ ΗΜΕΡΑΣ

4 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Και τους δίνουν καλύτερο επίπεδο ζωής - Μάθε από αυτούς
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
4 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέσσερα πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη να ζουν καλύτερα από τους άλλους

No worries

Ακριβώς επειδή σκέφτεστε ένα πρόβλημα δεν σημαίνει ότι το σκέφτεστε παραγωγικά. Και απλώς και μόνο επειδή σκοπεύετε - να αντιμετωπίσετε αμέτρητα υποθετικά μελλοντικά σενάρια - δεν σημαίνει ότι είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να τα χειριστείτε. Η ανησυχία σας δίνει την ψευδαίσθηση της βεβαιότητας. Αλλά στο τέλος, το μόνο που κάνει είναι να σας χαώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν χάνουν χρόνο με το να κρίνουν τους άλλους

Η κριτική στους άλλους είναι συχνά ένας ασυνείδητος αμυντικός μηχανισμός που στοχεύει στην ανακούφιση των δικών μας ανασφαλειών. Μερικές φορές είμαστε όλοι επικριτικοί. Και δεν είναι απαραίτητα κακό - το να σκέφτεσαι προσεκτικά και κριτικά για τον κόσμο γύρω μας είναι μια δεξιότητα. Όμως, η υπερβολική κριτική - ειδικά η συνήθεια να επικρίνουμε τους άλλους - μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο της αντικειμενικότητας: μπορεί να μας κάνει στενόμυαλους και τυφλούς σε ό,τι αφορά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Δεν ανησυχούν πολύ - ανησυχούν τόσο, όσο.

Το να ανησυχείς για το μέλλον σημαίνει να ζεις σε άρνηση για τη θεμελιωδώς αβέβαιη φύση της ζωής. Ως ανθρώπινα όντα λαχταρούμε την τάξη και τη βεβαιότητα. Και για καλό λόγο: Οι πρόγονοί μας που ήταν καλύτεροι στο να κάνουν τη ζωή τους λίγο λιγότερο αβέβαιη πιθανότατα επέζησαν περισσότερο από εκείνους που δεν το έκαναν. Έχουμε βιολογικά κίνητρα να μειώσουμε την αβεβαιότητα.

Αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της λήψης αποφάσεων και μέτρων για τη μείωση αυτής της αβεβαιότητας και την πεποίθηση πως μπορούμε να την εξαλείψουμε εντελώς. Και αυτό κάνουν οι άνθρωποι - Φοβούνται τόσο πολύ την αβεβαιότητα, και είναι τόσο απρόθυμοι να ζήσουν μαζί της, και σκέφτονται συνέχεια τα πάντα.

Δεν έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες είναι μια εσφαλμένη προσπάθεια ελέγχου άλλων ανθρώπων και γενικότερα της ζωής. Φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι με μη ρεαλιστικές προσδοκίες δεν το βλέπουν έτσι. Πιθανότατα βλέπετε τις προσδοκίες σας από άλλους ανθρώπους ως κάτι καλό: Έχοντας υψηλές προσδοκίες για τους ανθρώπους γύρω τους, τους ενθαρρύνει να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν και να γίνουν ο καλύτερος εαυτός τους! Ίσως, αλλά πέφτετε στην παγίδα να πιστέψετε πως επειδή θέλετε οι άλλοι να είναι η καλύτερη εκδοχή τους, αυτό κάπως αυτόματα, θεωρείται πως είναι σίγουρο πως οι άλλοι θα τα καταφέρουν. Όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
9 / position1: 139 / position2: 544
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb