Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου: είναι νόμιμη;

Παρακολούθησης συσκευής από τρίτους και χωρίς την έγκριση του ατόμου που παρακολουθείται.
Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου: είναι νόμιμη;
pixabay

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανέκαθεν, ο γραπτός λόγος είχε ιδιαίτερη βαρύτητα σε σχέση με τον προφορικό. Ακόμη και στις μέρες μας που η τεχνολογία έχει κατακλύσει την καθημερινότητά μας, ο γραπτός λόγος και η ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων προτιμάται  από πολλούς, καθότι θεωρούνται πιο ασφαλή σε σχέση με τις κλήσεις, ενώ σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επικίνδυνες, και όχι αδίκως.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να ωθήσουν ένα άτομο στην απόκρυψη με κύριους τον δόλο, την πρόκληση βλαβών προς τον κάτοχο του υπολογιστή, ή ακόμη και την απόκρυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη που προκαλεί τις βλάβες. Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών - ντετέκτιβ Παπαδόπουλος έχουν αναλάβει μεγάλο όγκο περιπτώσεων που αφορούν στην ανάγκη διαλεύκανσης μέσω της παρακολούθησης κινητού τηλεφώνου ή ακόμη και στην απόδειξη της παρακολούθησης ή μη κάποιας συσκευής από τρίτους  και χωρίς την έγκριση του ατόμου που παρακολουθείται. 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ;

Τα συστήματα για παρακολούθηση κινητού που κυκλοφορούν στο εμπόριο υπόσχονται να παράσχουν πληροφορίες δεδομένων ατόμων που σας αφορούν, ανηλίκων, υπαλλήλων, συζύγων και άλλων, χωρίς παρόλα αυτά το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Για τους επαγγελματίες ερευνητές ωστόσο, η παρακολούθηση ή ακόμη και η ανάκτηση δεδομένων που αφορούν μηνύματα και κλήσεις μπορεί να είναι έγκυρη και σε σύντομο χρόνο χάρη και στα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό. Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών «Ντετέκτιβ -Παπαδόπουλος», χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό, καταφέρνουν να αποσπάσουν πληροφορίες και δεδομένα μέσω της απομακρυσμένης παρακολούθησης της συσκευής και χωρίς να χρειάζεται η συσκευή να βρίσκεται εντός του εύρους της εφαρμογής, ώστε οι πληροφορίες να είναι κατασκοπεύσιμες. 

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ;

Με το πέρασμα του χρόνου, οι ανάγκες παρακολούθησης διαφοροποιούνται. Κάποιες δεκαετίες πριν, δεν υπήρχε ενδεχόμενο παρακολούθησης από τους γονείς προς τα παιδιά μέσω του κινητού τηλεφώνου, ούτε η ανάγκη ανάκτησης φωτογραφικού υλικού και βίντεο από τις συσκευές ανηλίκων. Οι περισσότερες εφαρμογές, καταφέρνουν να παρέχουν δεδομένα που αφορούν τόσο γραπτά μηνύματα όσο και φωτογραφίες ή βίντεο. Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών «Ντετέκτιβ -Παπαδόπουλος», έχουν διασφαλίσει πληροφορίες για τους πελάτες τους που σχετίζονται με : Μηνύματα κειμένου (που προέρχονται από ξένους), Κλήσεις (από απατεώνες), Επαφές, Συνομιλίες σε διάφορες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως στα WhatsApp, Facebook, Instagram, Viber και άλλα, email, τοποθεσία GPS, φωτογραφίες και βίντεο, μυστικοί φάκελοι και εφαρμογές που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, ιστορικό διαδικτύου, μηνύματα που έχουν διαγραφεί και ιστορικό κλήσεων. 

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Σε πλήθος υποθέσεων, οι ανθρώπινες μαρτυρίες είναι σπάνιες, είτε γιατί τα περιστατικά συμβαίνουν μυστικά, είτε γιατί ο φόβος ή οι απειλές κυριεύουν τους αυτόπτες ή αυτήκοες μάρτυρες. Για το λόγο αυτό, τα δεδομένα των τηλεπικοινωνιών μπορούν να έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, προσκομίζοντας αδιάσειστα στοιχεία  για την πορεία της έρευνας. Επιπλέον, μια ανθρώπινη μαρτυρία μπορεί να στρεβλώσει ή να αποπροσανατολίσει την έρευνα, καθώς η διάδοση των προφορικών δεδομένων μέσω των μαρτύρων μπορεί να ξεθωριάζει στο χρόνο ή να στρέφει τις αρχές σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθυστερώντας τη δράση των αρχών. Κάτι τέτοιο σαφώς δεν μπορεί να συμβεί με τα δεδομένα που προέρχονται από την ανάκτηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, τα οποία είναι αδιαμφισβήτητα και σε κάθε περίπτωση έγκυρα και αναγνωρίσιμα από τον νόμο.

Τα συστήματα παρακολούθησης των ερασιτεχνών, σε αντίθεση με εκείνα των επαγγελματιών, δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Στον τομέα της ιδιωτικής έρευνας, η παρακολούθηση και ο εντοπισμός κινητού τηλεφώνου είναι ο καλύτερος τρόπος  συλλογής στοιχείων για το άτομο που μας ενδιαφέρει. Για τον λόγο αυτό, οι επαγγελματίες ιδιωτικοί ερευνητές φροντίζουν αφ’ ενός να μην γίνονται τα συστήματά τους αντιληπτά από τον χρήστη του κινητού τηλεφώνου, και  αφ’ ετέρου, τα συστήματα αυτά να είναι αξιόπιστα.

ΠΟΤΕ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ;

Η τεχνολογία εντοπισμού θέσης έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι ηλεκτρονικοί πλοηγοί που υπάρχουν ακόμη και στα κινητά μας τηλέφωνα μαρτυρούν την θέση μας ακόμη και αν το κινητό βρίσκεται σε μακρινές ηπείρους.  Η τεχνολογία με τον τρόπο αυτό δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη βάση δεδομένων της τοποθεσίας του κινητού τηλεφώνου κάνοντας προφανή την τοποθεσία του. Επιπλέον, στοιχεία για διαδικτυακές διευθύνσεις, βίντεο και άλλα δεδομένα μπορούν επίσης να αποκαλυφθούν με την εγκατάσταση ειδικών λογισμικών συστημάτων με τις ευλογίες του νομοθέτη,  εφόσον η έρευνα διεξάγεται από επαγγελματία ιδιωτικό ερευνητή.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Ο υψηλός επαγγελματισμός των στελεχών μας και η ποιότητα των πολλαπλών προσφερόμενων υπηρεσιών, καθιέρωσαν σύντομα το γραφείο ερευνών Παπαδόπουλος ως ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα Ελληνικά γραφεία ιδιωτικής έρευνας. Με γραφεία ιδιωτικών ντετέκτιβ Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η εταιρία μας μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή έκβαση της υπόθεσής σας και να σας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.



 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1 / position1: 6495 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb