THINK

Μετανάστευσε στις ΗΠΑ, γλίτωσε το θάνατο στο παραπέντε και έφτιαξε μια εταιρεία εκατομμυρίων

Η Amber Leong έχει πλέον μια εταιρεία αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Μετανάστευσε στις ΗΠΑ, γλίτωσε το θάνατο στο παραπέντε και έφτιαξε μια εταιρεία εκατομμυρίων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Οκτώβριο, η Amber Leong άφησε άναυδους τους επενδυτές στο reality Shark Tank της ABC με την ιστορία της: Στα 20 της χρόνια, η Leong είχε στο χέρι της μόνο ένα εισιτήριο απλής μετάβασης από τα περίχωρα της τροπικής Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στο κολέγιο της Μινεσότα. Λίγο καιρό έπειτα, αρρώστησε, έφτασε στο θάνατο, και όταν έγινε καλά ξεκίνησε μια επιτυχημένη εταιρεία.

Η Circadian Optics, η start up της με έδρα τη Μινεάπολη, αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων, κέρδισε συνολικά 750.000 δολάρια από τους Mark Cuban και Lori Greiner στο reality του ABC όπου καθημερινοί άνθρωποι ψάχνουν επενδυτές.

Ας τα πάρουμε όμως, από την αρχή όπως τα διηγήθηκε η ίδια.

"Μεγάλωσα σε ένα χωριό στη Μαλαισία, κοντά στην Κουάλα Λουμπούρ. Οι γονείς μου ήταν οι πρώτοι στις οικογένειές τους που είχαν δουλειά γραφείου. Έστειλαν την αδερφή μου, τον αδερφό μου και εμένα στο σχολείο της πόλης. Η αδερφή μου και εγώ θα ήμασταν οι πρώτες στην οικογένειά μας που πήγαμε στο κολέγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμπνεύστηκα πραγματικά από τα αμερικανικά ιδανικά και ήξερα ότι οι ΗΠΑ ήταν εκεί που ήθελα να καταλήξω. Οι γονείς μου κατάλαβαν την αξία της εκπαίδευσης και ήταν πρόθυμοι να με στηρίξουν. Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ ευγνώμων. Εξαργύρωσαν τα συνταξιοδοτικά τους κεφάλαια και μου έδωσαν περίπου 10.500 δολάρια για το πρώτο εξάμηνο στο Bemidji State University στη Μινεσότα το 2004. Είχα ένα εισιτήριο απλής μετάβασης και αρκετά χρήματα για να καλύψω τα έξοδά μου - τα βασικά τουλάχιστον- τον κοιτώνα, το φαγητό και τα βιβλία μου. Μετά από αυτό, ήμουν μόνη μου και έπρεπε να δω πώς θα προχωρήσω.

Ήμουν έτοιμη για μια περιπέτεια. Τα πράγματα πήγαιναν καλά για περίπου εννέα μήνες, μέχρι ξαφνικά να αρρωστήσω. Μέσα σε 24 ώρες, ήμουν στο νοσοκομείο ICU, όπου διάγνωσαν το σύνδρομο τοξικού σοκ. Ευτυχώς επιβίωσα. 

Το 2014, καθόμουν στο μικροσκοπικό μου δωμάτιο ενώ έξω είχε μείον 20 βαθμούς κελσίου. Ένιωθα ειλικρινά πως δεν θα αντέξω άλλο χωρίς ήλιο και φως! Δεν ήξερα καν πως υπάρχει αυτό που λέμε εποχική κατάθλιψη και δούλευα πολύ, δεν αθλούμουν και φυσικά μου έλειπε ο καλός καιρός.

Μια μέρα έπεσα τυχαία πάνω σε ένα άρθρο για την εποχική κατάθλιψη και τα οφέλη της φωτοθεραπείας και έπειτα αγόρασα κι εγώ μια τέτοια λάμπα. Δεν το πίστευα όμως τα οφέλη της δεν άργησαν να φανούν - η ενέργειά μου αυξήθηκε, το βράδυ κοιμόμουν καλύτερα, δεν ένιωθα τόσο άσχημα. Τότε αποφάσισα πως έπρεπε να φτιάξω μια εταιρεία φωτοθεραπείας, την οποία θα ονόμαζα Circadian Optics. Όταν έφτασα στο Shark Tank ήξερα πως έχω μόνο μια ευκαιρία να τα καταφέρω. Και τα κατάφερα! Από εκεί όλα πήραν το δρόμο τους"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 656 / position2: 1073
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb