FITNESS

Σανίδα στον τοίχο: Η άσκηση που θα σου χαρίσει τέλεια χέρια

Θα σου χαρίσει την τέλεια γράμμωση
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Σανίδα στον τοίχο: Η άσκηση που θα σου χαρίσει τέλεια χέρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν θυμάσαι την κατακόρυφο που έκανες μικρή, τότε αυτή η άσκηση θα σου φανεί εύκολη. Εκτός όμως από το πόσο θα βοηθήσει το σώμα σου να δυναμώσει, θα κάνει και το μυαλό σου να ανακουφιστεί από την ένταση της ημέρας.

Η σανίδα στον τοίχο, είναι ο τέλειος τρόπος για να βοηθήσεις στη βελτίωση του κυκλοφοριακού σου, αλλά και να διορθώσεις μικρές βλάβες που φέρει η βαρύτητα και η κακή στάση σώματος μέσα στη μέρα. 

Αν θέλεις να σου φανεί ευκολότερη η άσκηση, μπορείς να ανεβάσεις τα πόδια σου στον τοίχο με τα γόνατα λυγισμένα μέχρι το ύψος των ισχίων και έπειτα τέντωσε χέρια και πόδια και σφίξε ολόκληρο το σώμα σου.

Εκτέλεση άσκησης: 

  • Ξεκίνησε με στήριξη στα τέσσερα: Οι παλάμες στηρίζονται στο πάτωμα και τα γόνατα είναι έτοιμα να σηκωθούν στον αέρα, με τον τοίχο στην πλάτη σου, τα πέλματα λίγο πιο μακριά από τον τοίχο. Οι παλάμες βρίσκονται κάτω από τους ώμους και τα χέρια είναι λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων.
  • Άνοιξε καλά τα δάχτυλα των χεριών και τέντωσε τα χέρια, ανασήκωσε τις φτέρνες και τη λεκάνη για να έρθεις στη στάση του «κάτω σκύλου».
  • Κάνε με το ένα πόδι ένα βήμα προς τα πίσω και ακούμπησέ το ψηλά στον τοίχο, στο ύψος του ισχίου. Ανέβασε και το άλλο πόδι και τέντωσέ τα, κάνοντας με τη μέση σου λόρδωση και φέρνοντας το στήθος προς τον τοίχο. Μπορεί να χρειαστεί να «περπατήσεις» με τα χέρια προς τον τοίχο για να βρεις τη θέση όπου θα νιώσεις άνετα.
  • Όταν τεντώσεις σε «σανίδα» όλο το σώμα (πόδια, ισχία και κορμός στην ευθεία των ώμων), άφησε το κεφάλι να πέσει προς τα κάτω σφίγγοντας τον κορμό. Μείνε για 5 δευτερόλεπτα.
  • Όσο θα δυναμώνεις και θα αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση φτάσε σταδιακά τις 10 επαναλήψεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 421 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb