ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΜΑΛΛΙΑ

Τι πρέπει να προσέξεις στην διατροφή σου αν έχεις τριχόπτωση

Βοήθησε τον οργανισμό σου τρώγοντας κατάλληλα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τι πρέπει να προσέξεις στην διατροφή σου αν έχεις τριχόπτωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανασκόπηση ερευνών που έγινε στο παρελθόν αποκάλυψε στενή σχέση της ανεπάρκειας σιδήρου και της απώλειας των μαλλιών.

Αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η έλλειψη σιδήρου προκαλεί οριστική απώλεια μαλλιών, η σχέση μεταξύ των δύο είναι κάτι που οι vegan, οι χορτοφάγοι και οι άνθρωποι με αραιά μαλλιά που δεν τρώνε κρέας, θα πρέπει να έχουν κατά νου.

Ο Kris Sollid, Διευθυντής Επικοινωνίας και Διατροφής στο Διεθνές Συμβούλιο Ενημέρωσης για τη Διατροφή, αναφέρει ότι δεν είναι γνωστός ο ακριβής τρόπος με τον οποίο επηρεάζεται η ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής. Ωστόσο, η τριχόπτωση μπορεί να είναι ένδειξη ανεπάρκειας σιδήρου.

Εάν δεν έχετε αρκετό σίδηρο, τα ερυθρά αιμοσφαίρια δεν παράγουν αιμοσφαιρίνη και δεν μεταφέρεται η απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου για την ανάπτυξη και επανόρθωση των μαλλιών, εξηγεί η Caroline Apovian, καθηγήτρια στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι vegan και οι χορτοφάγοι τείνουν να έχουν ιδιαίτερα χαμηλά, στα όρια του φυσιολογικού, επίπεδα σιδήρου. Πρέπει λοιπόν να είναι βέβαιοι ότι καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε σίδηρο.

Υπάρχουν δύο τύποι σιδήρου: Ο αιμικός σίδηρος (σίδηρος ζωικής προέλευσης) που απορροφάται ευκολότερα από τον οργανισμό και βρίσκεται σε τροφές όπως τα οστρακοειδή, το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια και ο μη αιμικός σίδηρος (σίδηρος κυρίως φυτικής προέλευσης), που δεν απορροφάται τόσο εύκολα και βρίσκεται στα δημητριακά, τα όσπρια, το σπανάκι κ.α.

Αυτός είναι ο λόγος που οι χορτοφάγοι χρειάζονται σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα σιδήρου, την οποία μπορούν να πάρουν καταναλώνοντας τροφές όπως το μπρόκολο, τα φασόλια, τα σκουρόχρωμα λαχανικά, η βρόμη και η κινόα.

Εκτός από την έλλειψη σιδήρου, υπεύθυνοι για την τριχόπτωση μπορεί να είναι παράγοντες, όπως το άγχος, η ηλικία, τα γονίδια, τα φάρμακα, οι ορμονικές αλλαγές και άλλα προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
6 / position1: 366 / position2: 919
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb