ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η τροφή που κάνει τον ιδρώτα μας να μυρίζει άσχημα

Μια τροφή που αρκετοί καταναλώνουν καθημερινά
Από το NEWSROOM
Η τροφή που κάνει τον ιδρώτα μας να μυρίζει άσχημα
@easyhealthoptions.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άσχημη μυρωδιά στον ιδρώτα είναι κάτι που απασχολεί πολλούς και κάποιες φορές τους έχει κάνει να αισθανθούν άβολα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων αυτό οφείλεται στην διατροφή μας. Και ένα συνηθισμένο φρούτο, αν και οι περισσότεροι το θεωρούμε λαχανικό, έχει μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό.

Η κακή μυρωδιά στον ιδρώτα, οφείλεται σε βακτήρια που ζουν σε περιοχές που ιδρώνουμε περισσότερο, όπως στα πόδια και στις μασχάλες. Ένα βακτήριο που ανήκει σε αυτή την κατηγορία είναι το Corynebacterium. Έτσι, όσο πιο πολύ ιδρώνουμε τόσο μεγαλύτερη είναι και η μυρωδιά.

Η κακοσμία όπως είπαμε και πιο πάνω, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην διατροφή μας. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες τροφές που μπορούν να κάνουν το πρόβλημα εντονότερό. Και στην κατηγορία των συγκεκριμένων τροφών εντάσσεται και η αγαπημένη, για πολλούς, ντομάτα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στο κοτσάνι της ντομάτας υπάρχει ένα αιθέριο έλαιο το οποίο περιέχει τερπένια, δηλαδή ουσίες που χαρίζουν στα φρούτα και στα λαχανικά την χαρακτηριστική μυρωδιά τους και την γεύση τους.

Γι’ αυτό, αν είστε από εκείνους που ιδρώνετε πολύ, υπάρχει μεγάλη περίπτωση η κακοσμία του ιδρώτα σας να προέρχεται από την ντομάτα, τροφή που στη χώρα μας καταναλώνουμε αρκετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 567 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb