ΥΓΕΙΑ

Η άσκηση που βοηθάει στον έλεγχο της ακράτειας και της στuσης

Η εκγύμναση του περινέου έχει μεγάλη σημασία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες
Από το NEWSROOM
Η άσκηση που βοηθάει στον έλεγχο της ακράτειας και της στuσης
Photo by Candice Picard on Unsplash

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια πολλή απλή άσκηση μπορεί να είναι ευεργετική με διάφορους τρόπους. Η εκγύμναση του περινέου έχει μεγάλη σημασία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ακράτειας και τη καλύτερη διαχείριση της στuσης.

Αν αναρωτιέστε τι είναι είναι το περινέο, ήρθε η ώρα να το μάθετε. Πρόκειται για τον μυ που βρίσκεται ανάμεσα στον πρωκtο και τον κόλπο στις γυναίκες, και στον πρωκtο και τους όpχεις για τους άνδρες. Το σημείο αυτό λόγω της θέσης του μπορεί να σηκώνει βάρος έως και 30 κιλά αλλά με τον καιρό η δύναμη του εξασθενεί. Κι όταν εξασθενεί προκαλεί ακράτεια στις γυναίκες καθώς και δυσκολότερο οpγασμό, ενώ στους άνδρες ασταθείς στuσεις αλλά και μέτριο έλεγχο της εκσπeρμάτισης.

Το περινέο μπορείτε να το εντοπίσετε εύκολα. Είναι ο μικρός μυς που μας βοηθάει να διακόψουμε την ούρηση στην μέση. Η εκπαίδευση ώστε να μπορούμε να κάνουμε την ίδια σύσπαση οικειοθελώς είναι σημαντική. Η άσκηση είναι απλή και περιλαμβάνει 20 επαναλήψεις 2 φορές την ημέρα. Θα σας πάρει μόλις 3 λεπτά ημερησίως.

Για να παραμείνει λοιπόν το περινέο δυνατό, πάρτε ένα βιβλίο, καθίστε άνετα σε μια καρέκλα και πατήστε καλά στο πάτωμα. Τοποθετήστε το βιβλίο ανάμεσα στα γόνατα και σφίξτε το δυνατά για να μην πέσει.

Κάντε το ίδιο πράγμα 20 φορές. Σε κάθε επανάληψη πρέπει να κρατάτε πάντα το βιβλίο σφιχτά ανάμεσα στα γόνατα και μετρήστε μέχρι το πέντε. Η άσκηση αυτή θα ενδυναμώσει την περιοχή της πυέλου με τρόπο φυσικό. Μέσα σε δυο μήνες τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή. Θα έχετε ενδυναμώσει το περινέο σας και θα ελέγχεται καλύτερα την ούρηση αλλά και τη στuση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 1060 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb