ENTERTAINMENT

Πως βγαίνει το κάθε ζώδιο από την καραντίνα

Γιατί είναι δύσκολη υπόθεση, όσο και αν δεν της φαίνεται
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πως βγαίνει το κάθε ζώδιο από την καραντίνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι τίποτα άλλο, αλλά τα αστεία του στιλ “Μετακίνηση 6” συνοδευόμενα από φωτό χελώνας στο γρασίδι, πάλιωσαν κάπως γρήγορα. Από κει και πέρα όμως, το πώς αντιδρά ο καθένας μας στη νέα “κανονικότητα” είναι θέμα ανθρώπου. Ενίοτε και ζωδίου.

Κριός: Τρέχουμε τώρα

Είτε είσαι απ΄αυτούς τους Κριούς που τους αρέσει να τρέχουν κυριολεκτικά (στα γυμναστήρια, στα πάρκα, στις παραλίες, στα ψηλά βουνά) είτε από κείνους που προτιμούν να τρέχουν από project σε project, κατεβάζοντας νέες δημιουργικές ιδέες με την ευκολία που τα άλλα ζώδια κατεβάζουν σειρές, με το χαλάρωμα των μέτρων σε πιάνει μια φρενίτιδα. Να τρέξεις, να προλάβεις να κάνεις όλα όσα είχες στο μυαλό σου τόσο καιρό. Ευτυχώς οι πλανήτες είναι με το μέρος σου, ειδικά αν τρέχεις για να κλείσεις δουλειές και να σιγουρέψεις νέες πηγές εσόδων. Οπότε τρέξε Κριέ, τρέξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταύρος: Απολαμβάνουμε το τώρα

Αν και δε συμμερίζεσαι ακριβώς τον αλαλαγμό των γύρω σου για την “επιστροφή στην κανονικότητα” (μια χαρά κανονικά ήσουν και στον καναπέ σου, εδώ που τα λέμε), έχεις αρχίσει ήδη να φαντασιώνεσαι όλες εκείνες τις μικρές χαρές της καθημερινότητας που θα έχεις ξανά στη ζωή σου. Όπως το να πας κομμωτήριο ή να αγοράσεις ένα μπουκέτο μυρωδάτα λουλούδια για το σαλόνι σου. Ή το να πας ξανά για φαγητό με τους φίλους σου, ακόμα κι αν θα πρέπει θεωρητικά οι καρέκλες σας να έχουν 2 μέτρα απόσταση. Οπότε βγαίνεις από το σπίτι ήρεμα, με μετρημένη αισιοδοξία και λιγότερο μετρημένο budget. Είπαμε, μη μιζεριάσουμε κιόλας.

Δίδυμοι: Παρτάρουμε τώρα

Κανένα ζώδιο δεν υπέφερε περισσότερο στον καιρό του #μένουμεσπίτι. Ο πόνος σου αβάσταχτος και το μόνο που σε κράτησε από το να χαράζεις γραμμές στον τοίχο κάθε μέρα όπως οι φυλακισμένοι, ήταν η επίγνωση ότι μετά θα πρέπει να ξαναβάψεις τον τοίχο για να μη χάσεις την προκαταβολή. Είναι λογικό ένα εξωστρεφές party animal όπως εσύ να μη βλέπει την ώρα να ξεχυθεί στους δρόμους. Είναι λογικό να πας για καφέ και ποτάρες με ΟΛΟ τον τηλεφωνικό του κατάλογο και να αρνείσαι να γυρίσεις σπίτι πριν το χάραμα μονάχη. Σε καταλαβαίνω. Σε καταλαβαίνουμε όλοι. Για σένα είναι η ζωή. Απλά να χαρείς, άσε κάτω τη βουβουζέλα μπας και εμείς οι υπόλοιποι ξανακοιμηθούμε κάποια στιγμή.

Καρκίνος: Εντάξει, ας μην τρελαθούμε τώρα

Εσύ την επιστροφή στην κανονικότητα την κοιτάς από γωνία, με τη γνήσια καβουρίσια σου καχυποψία. Κι αν δηλαδή βγεις και κολλήσεις; Κι αν έχεις ήδη τον ιό και τον μεταφέρεις άθελα σου στις ευπαθείς ομάδες; Κι αν οι γύρω σου είναι Δίδυμοι και δεν προσέχουν να τηρούν τα νέα μέτρα που θέλουν απόσταση 1μιση μέτρο ανά άτομο; Απαπα, καλύτερα σπιτάκι σου που μπορείς να εγγυηθείς για την καθαριότητα του πάγκου της κουζίνας και την ποιότητα του φαγητού. Ας βγει το πρώτο κύμα των Δωριέων έξω να ξεσαλώσουν και μετά εσύ. Σιγά σιγά. Προσεκτικά. Ίσα να πας μέχρι τη μανούλα που πολύ της έχεις λείψει, να βγουν οι πρώτες στατιστικές για την καμπύλη του ιού και μετά βλέπουμε.

Λέων: Δίνουμε το καλό παράδειγμα τώρα

Σαν τους Κριούς κι εσύ, ξέρεις πως η ώρα να κινηθείς γρήγορα είναι τώρα — αν θέλεις να επαναφέρεις την καριέρα σου στην σωστή τροχιά. Σε αντίθεση όμως με τους Κριούς, εσύ νιώθεις μια αίσθηση ατομικής ευθύνης, κάτι που δε διστάζεις να μοιραστείς συλλογικά μαζί μας σε κάθε σου social media post. Θα βγεις, αλλά θα βγεις με προσοχή και υπευθυνότητα, τηρώντας τους κανονισμούς και γράφοντας οργισμένα ποστ για όσους δεν το κάνουν. Μεταξύ μας, ευτυχώς που ήρθε η άρση των μέτρων γιατί με όλο αυτό το συσσωρευμένο εκνευρισμό που κουβαλούσες, φοβόμασταν να σου πούμε τίποτα. Τουλάχιστον τώρα μπορούμε να σου μιλάμε από 1μιση μέτρο απόσταση, με ασφάλεια. Thanks, corona.

Παρθένος: Ορίστε, να τα τώρα

Εμ, τα λεγες εσύ. Αν όλοι απολύμαναν τα φρούτα και τα λαχανικά τους με χλωρίνη στο νεροχύτη όπως έκανες εσύ από πάντα, πιθανότατα δε θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Αλλά βέβαια, προ-Covid όλοι σε έλεγαν υπερβολική/υστερικιά/Ντετέκτιβ Μονκ. Και κάπως έτσι με αυτάρεσκη διάθεση και μάσκα, βγαίνεις από το πεντακάθαρο σπίτι σου και κυκλοφορείς έξω στον κόσμο, ο οποίος μπορεί να μην είναι εξίσου πεντακάθαρος αλλά έχει άλλα ατού. Όπως, πχ, άλλους ανθρώπους, που παρόλη την ανεπαρκή τους αποστείρωση πολύ σου είχαν λείψει. Όχι φυσικά οτι θα το παραδεχτείς ποτέ. Ξέρεις πολύ καλά ότι ο ρόλος μιας Παρθένου είναι να μας κουνά το δάχτυλο — απλά αυτή τη φορά, το κάνεις με γνήσιο χαμόγελο.

Ζυγός: Αλλάζουμε συνήθειες τώρα

Αυτή τη φορά είσαι αποφασισμένη: η δουλειά που έκανες με τον εαυτό σου στον καιρό της καραντίνας δε θα πάει χαμένη απλά και μόνο επειδή έχεις ξανά πρόσβαση στις Σειρήνες του καταναλωτισμού και της μπουρζουαζίας. Τόσοι χαιρετισμοί στον ήλιο, τόσες κορεάτικες μάσκες ομορφιάς, τόσα smoothie με υπερτροφές και τσιτάτα αυτοβελτίωσης να πάνε χαμένα; Και βέβαια όχι. Δηλαδή, πιθανότατα όχι. Δηλαδή, θα προσπαθήσεις πραγματικά να διατηρήσεις τις νέες σου καλές συνήθειες τώρα που πλέον δεν #μένουμεσπίτι. Κι αν η κολλητή σου σε παρασύρει σ’ εκείνο το ιταλικό και φας μερικά κιλά υδατάνθρακες παραπάνω ή ψωνίσεις μερικά κιλά τακούνια παραπάνω (αναλόγως το ιταλικό δηλαδή), εντάξει, άνθρωπος είσαι. Όλο και κάποιο τσιτάτο “be kind to yourself” θα βρεις για την περίσταση.

Σκορπιός: Σοβαρευόμαστε τώρα

Τί να σου πει εσένα ο κορονοϊός; Εσένα που τρως τις δυσκολίες για πρωινό και βγαίνεις πάντα δυνατότερη; Εσένα που βουτάς στα άδυτα του ψυχισμού σου όπως οι άλλοι βουτάνε το ψωμί στη σαλάτα; Εσένα ναι, οκ, η καραντίνα σε ζόρισε λιγάκι. Κυρίως γιατί δεν ερχόσουν κάθε μέρα σε επαφή με όλους εκείνους τους συναδέλφους που σε εκνευρίζουν ώστε να γεμίζεις τις μπαταρίες σου (όλοι ξέρουν οτι οι μπαταρίες των Σκορπιών γεμίζουν από τις αντιξοότητες και το μίσος–εχμ, το δημιουργικό ανταγωνισμό εννοώ). Αλλά τώρα με την άρση των μέτρων είσαι πανέτοιμη να μπεις δυναμικά στο παιχνίδι. Είτε μιλάμε για κόντρες στο γραφείο είτε μιλάμε για κόντρες οριζοντίως με εκείνο το φλερτ. Show them how it’s done.

Τοξότης: Ονειρευόμαστε τώρα

Πώς να περνάνε τα φλαμίνγκο στις αλυκές της Χιλής; Τι χρώμα να έχουν τα φύλλα των δέντρων Kauri στη Νέα Ζηλανδία αυτό τον καιρό; Αυτά και άλλα τέτοια πρακτικά και καθημερινά ερωτήματα σε απασχολούν μέρες τώρα, καθώς νιώθεις την πιθανότητα του να ταξιδέψεις ξανά να πλησιάζει όλο και περισσότερο. Έστω εντός νομού, για την ώρα. Εδώ που τα λέμε, θα είσαι τρισευτυχισμένη απλά και να βγεις μέχρι τη γωνία, αν στη γωνία σε περιμένουν οι φίλοι σου, ένα ψαγμένο κοκτέιλ, ένας άνθρωπος, ζώο ή βιβλίο που έχει να σου μάθει νέα πράγματα, ή έστω ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα από μια οπτική γωνία που δεν είχες ξαναδεί. Κάθε πόλη μπορεί να γίνει LaLaLand αν είσαι Τοξότης.

Αιγόκερως: Φροντίζουμε για το αύριο, τώρα

Κανένας Αιγόκερως που σέβεται τον εαυτό του δεν έμεινε ποτέ χωρίς πλάνο. Εσένα μέχρι και τα πλάνα σου έχουν πλάνα, ως backup σε περίπτωση που τα πρώτα αποτύχουν. Και εντάξει, η αβεβαιότητα που όλοι περνάμε αυτό τον καιρό σε έχει ταρακουνήσει αρκετά. Αλλά θα χρησιμοποιήσεις την άρση των μέτρων στρατηγικά, για να ενισχύσεις όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που χρειάζονται βοήθεια για να επιβιώσουν (στο μέτρο που μπορείς). Θα στηρίξεις τους δημιουργούς, τους μικρούς παραγωγούς, τα πρότζεκτ των φίλων σου και φυσικά θα απολαύσεις την πολυτέλεια των meeting δια ζώσης, γιατί αυτό το Zoom πολύ το έχεις άχτι.

Υδροχόος: Τί σήμερα, τι αύριο, τι τώρα

Πάντα πίστευες ότι ο χρόνος είναι μια ψευδαίσθηση που μας έχει επιβάλλει η καπιταλιστική κοινωνία. Πόσω μάλλον τώρα στην καραντίνα που είχες χάσει εντελώς την αίσθηση του τί μέρα είναι, τί καιρό κάνει, τί είναι αυτός ο λεκές στο παντελόνι της πιτζάμας που φοράς εδώ και μία βδομάδα… Και τώρα ξαφνικά περιμένουν να βγεις εκεί έξω και να είσαι ξανά ένα καλογρασαρισμένο γρανάζι στη γραμμή παραγωγής; Ε όχι, μα το Λένιν. Θα βγεις όταν είσαι έτοιμη, με τους δικούς σου όρους. Σήμερα, ή αύριο ή την άλλη βδομάδα τί σημασία έχει; Με τους φίλους σου άλλωστε μιλάς online. (Και πιθανότατα χώρισες όσο ήσουν στην καραντίνα.)

Ιχθύες: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Δεν ξέρεις για τα υπόλοιπα ζώδια, αλλά εσένα ο χρόνος μες το σπίτι μάλλον καλό σου έκανε. Αν μη τι άλλο, ξεκίνησες επιτέλους να γράφεις το βιβλίο σου. Ή να ζωγραφίζεις τις ακουαρέλες σου. Ή τελοσπάντων να ασχολείσαι με εκείνο το δημιουργικό project που πάντα ήθελες αλλά πάντα έλεγες στον εαυτό σου οτι δεν έχεις αρκετό χρόνο ν’ ασχοληθείς… Αλλά τώρα τέρμα τα ψέμματα ε; Τώρα πρέπει να γυρίσουμε στην πραγματικότητα ε; Ναι — και όχι. Πάρε από την καραντίνα όλα όσα έμαθες για τον εαυτό σου και την τέχνη σου και μοιράσου τα με τον έξω κόσμο. Καλό θα σου κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ζώδια
24 / position1: 259 / position2: 872
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb