FITNESS

Τα λάθη που κάνεις όταν γυμνάζεσαι σπίτι και δεν βλέπεις αποτέλεσμα

Αφού αποφάσισες να το κάνεις, κάνε το σωστά τουλάχιστον
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τα λάθη που κάνεις όταν γυμνάζεσαι σπίτι και δεν βλέπεις αποτέλεσμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εποχή της καραντίνα όλοι λίγο πολλοί έχουμε βρει τις οικιακές δραστηριότητες που μας κάνουν να περνάμε ευχάριστα τον χρόνο μας. Άλλοι το έχουν ρήξει στη μαγειρική και στο φαγητό, ενώ άλλοι ασχολούνται με την γυμναστική.

Για την δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, οι τρόποι εκγύμνασης είναι πολλοί, αφού υπάρχουν εφαρμογές και βίντεο με ασκήσεις που βοηθούν στην δημιουργία ενός ωραίου σώματος.

Υπάρχουν όμως κάποια λάθη που πρέπει να αποφύγουμε αν έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε να πάρουμε το θέμα της γυμναστικής στα σοβαρά. Διαβάστε ποια είναι αυτά παρακάτω και αλλάξτε τα σε περίπτωση που τα κάνετε.

Νομίζετε ότι η ένταση της άσκησης δεν μετράει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί είναι όσοι έχουν την εντύπωση πως δεν έχει σημασία το πόσο έντονα ασκούνται αλλά για πόση ώρα. Αυτό δεν είναι πάντα λάθος, όμως είναι πολλά τα είδη γυμναστικής που δεν λειτουργούν έτσι και δεν προσφέρουν τα θεμιτά αποτελέσματα χωρίς λίγη ένταση και γρήγορο ρυθμό. Για παράδειγμα, αν κάνεις χαλαρό ποδήλατο ή διάδρομο όσο βλέπεις βιντεάκια ή διαβάζεις βιβλία, τότε μάλλον δεν βοηθάς τον οργανισμό σου να έχει εγρήγορση. Προτίμησε να αφιερώσεις μισό από τον χρόνο σου κάνοντας έντονη αεροβική άσκηση, έτσι ώστε να εξασφαλίσεις περισσότερα από το workout της ημέρας.

Υπερτιμάτε το επίπεδο σας

Σου έχει τύχει και εσένα να χαζεύεις με τις ώρες κανάλια στο YouTube όπου κάποιος ωραίος γυμναστής ή γυμνάστρια εκτελεί τόσο άριστα τις ασκήσεις του που μοιάζουν σαν να είναι εύκολες; Και μετά προσπαθείς να τις κάνεις και εσύ και δεν μπορείς ούτε καν να βγάλεις πέρα την προθέρμανση; Αν ναι, ίσως το ένστικτό σου σου πει να τα παρατήσεις και να επιστρέψεις στο Netflix. Αντί για αυτό, προτίμησε να αναζητήσεις προγράμματα για αρχάριους μέχρι να βρεις κάτι με το οποίο αισθάνεσαι άνετα και ξεκίνα από εκεί.

Δεν ακολουθείτε σωστή διατροφή

Μεταξύ μας, αν θέλεις να τρως όλη την ημέρα αχνιστό ψωμί, καφέ με σαντιγί, μπισκότα, μακαρόνια και όλους τους υδατάνθρακες, μαζί σου. Περνάμε ένα συλλογικό τραύμα και αν το comfort φαγητό σε βοηθάει πνευματικά, τότε όρμα χωρίς ενοχές. Αν όμως έχει βάλει στόχο να φροντίσεις περισσότερο το σώμα σου, να χάσεις βάρος ή να χτίσεις το μυϊκό σου σύστημα, δεν μπορείς παρά να διαμορφώσεις και τα όσα τρως μέσα στην ημέρα. Πρόσθεσε λοιπόν αρκετή πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, λαχανικά, φρούτα, smoothies και ψάξε τις αγαπημένες σου υγιεινές συνταγές,

Δεν υπάρχει εναλλαγή στις ασκήσεις σας

Κάτι που ίσως δεν γνώριζες: όσο περισσότερο επαναλαμβάνεις το ίδιο workout routine, τόσο μειώνεις τις θετικές επιπτώσεις του πάνω σου. Αυτό γιατί η μνήμη του σώματός σου το συνηθίζει και το «απορρίπτει», εμποδίζοντάς το στο να κάψει τις ίδιες θερμίδες που έκαιγε στην αρχή. Με άλλα λόγια, οι ασκήσεις σου δεν πρέπει να παραμένουν ίδιες για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Κάνετε μεγάλα διαλείμματα

Είναι σημαντικό να ξεκουράζεσαι ανάμεσα στα σετ, όμως μην αφήσεις το σώμα σου να κρυώσει τελείως πριν ολοκληρωθεί η προσπάθεια. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να διατηρήσεις τους παλμούς σου ανεβασμένους και σταθερούς, έτσι καλύτερα τα διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις να μην ξεπερνάνε τα τριάντα δευτερόλεπτα. Επομένως καλύτερα να αφήσεις τα μηνύματα και το online shopping για μετά την προπόνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 402 / position2: 685
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb