ENTERTAINMENT

5 ταινίες των 90s που θα σε κάνουν να κλάψεις

Έλα λοιπόν βγάλτο από μέσα σου!
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
5 ταινίες των 90s που θα σε κάνουν να κλάψεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέρες που είναι, ας θυμηθούμε μερικές από τις κορυφαίες ταινίες της δεκαετίας του 90 που αξίζει να δεις και να ξαναδεις!

Ζωή σε δυο πράξεις 

Μια διαζευγμένη μητέρα, που πάσχει από καρκίνο, προετοιμάζει τη νεαρή ερωμένη του πρώην συζύγου της, Ισαμπέλ, στα καθήκοντα της ανατροφής των δύο παιδιών της. Η Ισαμπέλ καλείται να παίξει το ρόλο της μητριάς των παιδιών και παρόλο που έχει όλη την καλή διάθεση γι αυτό, δεν μπορούν να αποφύγουν τη σύγκρουση. Όμως θα αναγκαστούν να παραμερίσουν όλες τις διαφορές τους, και θα προσπαθήσουν να ζήσουν τη ζωή στο μέγιστο όσο έχουν ακόμα καιρό.

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.  Η ταινία έλαβε πολύ καλές κριτικές, έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και απέσπασε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας εκείνο του Πρωτότυπου Σεναρίου.

Forrest Gump 

Η ταινία αφηγείται την προσωπική ιστορία ενός απλού ανθρώπου και το επικό ταξίδι του στη ζωή, κατά τη διάρκεια του οποίου συνάντησε σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας, επηρέασε την ποπ κουλτούρα και έζησε από κοντά αξιοσημείωτα ιστορικά γεγονότα, των οποίων τη σημασία δεν κατάλαβε ποτέ, καθώς ήταν ένα άτομο χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων. Συνολικά συγκέντρωσε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, από τα οποίες κέρδισε τα 6, ανάμεσα στα οποία τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Ρόμπερτ Ζεμέκις και Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τον ηθοποιό Τομ Χανκς. To 2007, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ταινιών κατέταξε την ταινία στο #71 στη λίστα των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών.

Philadelphia 

Ο Άντριου Μπέκετ εργάζεται ως δικηγόρος σε μια από τις μεγαλύτερες νομικές εταιρίες της Φιλαδέλφεια. Αν και συζεί με τον σύντροφό του Μιγκέλ Άλβαρεζ, ο Άντριου δεν είναι ανοιχτός για την ομοφυλοφιλία του στην εταιρία ούτε για το γεγονός ότι είναι φορέας του AIDS. Όταν η εταιρεία το μαθαίνει, τον απολύει. Προσλαμβάνει έναν άγνωστο δικηγόρο για να τον υπερασπιστεί στην αγωγή του εναντίον της δικηγορικής εταιρίας στην οποία δούλευε. Έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας δύο στις κατηγορίες Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Χανκς και Καλύτερου Τραγουδιού για το "Streets of Philadelphia" του Μπρους Σπρίνγκστιν.[9]

Boys Don't Cry

Στη Νεμπράσκα του 1993, μια νεαρή κοπέλα που ήθελε να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου, μεταμφιέζεται σε αγόρι και έχει πολλές κατακτήσεις στο γυναικείο πληθυσμό, ώσπου αποκαλύπτεται, με τραγικές συνέπειες, η πραγματική της ταυτότητα. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία το Boys Don’t Cry είναι μια ταινία για την ενηλικίωση και το θάρρος που χρειάζεται για να αποδεχτούμε τον εαυτό μας. H Ηilary Swank κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
10 / position1: 194 / position2: 807
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb