ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΡΕΘΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Βαριέσαι να δουλέψεις από το σπίτι; Να ένα καλό κόλπο

Αν χρειάζεσαι κίνητρο, γιατί δεν περνάει πια η ώρα στο σπίτι...
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Βαριέσαι να δουλέψεις από το σπίτι; Να ένα καλό κόλπο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν τις τελευταίες μέρες νιώθεις ματαιότητα που βρίσκεσαι σπίτι και δουλεύεις, υπαρχει ένας σίγουρος τρόπος για να πάρεις τα πάνω σου και να αποκτήσεις κίνητρο.

Μια σειρά πειραμάτων από τους ψυχολόγους Lauren Eskreis-Winkler και Ayelet Fishbach βασίστηκε σε μια απλή αλλά ισχυρή αλήθεια. Οι περισσότερες φορές, όταν οι άνθρωποι δεν κάνουν τη δουλειά τους, δεν είναι από την έλλειψη ικανοτήτων ή άγνοιας. 

Όταν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πως η δουλειά τους θα έχει αντίκτυπο ή δεν θα εκτιμηθεί, αργά ή γρήγορα σταματούν να την κάνουν! Όμως υπάρχει ένας τρόπος για να τους ξαναβάλετε στο παιχνίδι. Αντί να ζητήσουν συμβουλές, πρέπει να δώσουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εργαζόμενοι που αισθάνονται πως δεν έχουν κίνητρο χρειάζονται περισσότερη εμπιστοσύνη, όχι περισσότερες πληροφορίες. Βοήθησε περισσότερο ένα συνάδελφο, συμβούλευσε ένα νεώτερο άτομο στη δουλειά που έχει πελαγώσει, αναλάβετε μαζί ένα πρότζεκτ που θα σας βγάλει από τη ρουτίνα. 

 Μία προηγούμενη μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι παίρνουν καλύτερες και σοφότερες αποφάσεις όταν προσποιούνται ότι συμβουλεύουν κάποιον τρίτο. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που στις εταιρείες ένας υπάλληλος συμβουλεύει τον άλλο για να αποκτήσουν και οι δύο και πάλι όρεξη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 176 / position2: 681
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb