ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτά τα δυο πράγματα «σκοτώνουν» τη σχέση

Δίνουν πάντα το τελειωτικό χτύπημα
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Αυτά τα δυο πράγματα «σκοτώνουν» τη σχέση
@newharbinger.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να «σκοτώσουν» μια σχέση, αλλά όλα σχεδόν προέρχονται από δυο συγκεκριμένα, τα οποία είναι και αυτά που τελικά δίνουν το τελειωτικό χτύπημα. Κι αυτά είναι ο θυμός και η μνησικακία, που είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα καταστρέψει μια σχέση ή θα καταδικάσει το ζευγάρι να είναι δυστυχισμένο.

Ο θυμός είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό συναίσθημα και πολύ επικίνδυνο. Όσοι έχουν κρίσεις θυμού, ξεσπούν επειδή αισθάνονται ότι δεν παίρνουν αυτό που θέλουν ή αξίζουν, αλλά δεν μπορούν να το εκφράσουν όπως θα έπρεπε. Ο θυμός έτσι μετατρέπεται κάποιες φορές σε οργή και όταν ένας άνθρωπος αντιδρά υπερβολικά, αντιδρά για κάτι που έγινε στο παρελθόν, μέσα στη σχέση ή ακόμα και στην παιδική του ηλικία. Όμως ξεσπούν στους συντρόφους τους και τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά.

Όσοι κρύβουν θυμό μέσα τους πρέπει με κάποιον τρόπο να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους ώστε να λύσουν το πρόβλημα. Η μνησικακία από την άλλη έρχεται μετά από τον διαρκή θυμό που έχει τραφεί από δεκάδες καυγάδες και διαφωνίες. Τα ζευγάρια που έχουν δυνατό δεσμό μπορούν να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Οι θυμωμένοι άνθρωποι είναι συνήθως αλληλοεξαρτώμενοι και έχουν σχέσεις με ανθρώπους που δεν είναι ιδιαίτερα έμπιστοι. Ελκύονται από ανθρώπους που δεν δίνουν τα πάντα σε μια σχέση και που δεν κρατούν πάντα τις υποσχέσεις τους. Αν πάλι βρουν έναν καλό σύντροφο, έχουν δυσκολίες να αφεθούν λόγω της φοβίας τους. Υπάρχει πάντα και η περίπτωση ο θυμωμένος άνθρωπος να βαρεθεί την μονοτονία της μονογαμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο psychcentral.com, διερεύνησε αυτόν τον συνδυασμό θυμού και μνησικακίας που «σκοτώνει» τις σχέσεις και εξήγησε γιατί είναι τόσο τοξικός. Η αλληλοεξάρτηση προκύπτει όταν ένας άνθρωπος αρχίζει και βάζει όρια στον άλλον για να επωφεληθεί ο ίδιος. Και αυτό το κάνουν για να αποφύγουν το πραγματικό πρόβλημα. Οπότε, αν είστε θυμωμένοι ή βλέπετε κάποια στοιχεία του εαυτού σας σε όλα αυτά, να ξέρετε ότι ο θυμός διαχειρίζεται.

Πρώτα πρέπει να αναγνωρίστε ότι ο θυμός σας είναι πρόβλημα και προκαλεί ταυτόχρονα πρόβλημα στην σχέση σας. Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε κάτι για αυτά τα συναισθήματά σας και να τα αντιμετωπίσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 326 / position2: 1584
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb