ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Χαρακτηριστικά που σε κάνουν λιγότερο ελκυστική στους άντρες

Δες τι φταίει και άλλαξε το για να νιώσεις καλύτερα με εσένα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Χαρακτηριστικά που σε κάνουν λιγότερο ελκυστική στους άντρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε είσαι σε σχέση είτε όχι, θέλεις να δείχνεις ελκυστική και να γίνεσαι συμπαθής στους άλλους- είναι μια φυσιολογική τάση των περισσότερων ανθρώπων.

Όπως προκύπτει από σχετικές έρευνες, η εμφάνιση δεν έχει πάντα τον πρώτο λόγο στο πόσο ελκυστικοί φαινόμαστε, αλλά στοιχεία του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην άποψη που σχηματίζουν οι άλλοι για εμάς.

Διάβασε παρακάτω τα 9 πράγματα που ενδέχεται να σε κάνουν λιγότερο ελκυστική στους γύρω σου και (ορισμένα σίγουρα δεν θα τα φανταζόσουν). 

Έλλειψη ύπνου

Η έλλειψη ύπνου δεν σε κάνει απλώς να φαίνεσαι κουρασμένη- το να μοιράζεσαι αυτήν την πληροφορία με άλλους σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο υγιής, χαρούμενη και υπεύθυνη.

Κακία

Κι όμως, τα καλά παιδιά δεν έρχονται πάντα τελευταία. Μια κινέζικη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που θεωρούνταν κακοί, βαθμολογήθηκαν ως λιγότερο ελκυστικοί ανάμεσα σε ένα πλήθος, ακόμα και όταν είχαν ουδέτερη έκφραση προσώπου.

Γλώσσα του σώματος

Είναι γνωστό ότι το να κάνεις μεγάλες κινήσεις σε κάνει να δείχνεις δυναμικός και με αυτοπεποίθηση- αντίθετα το να κουλουριάζεσαι, να καμπουριάζεις ή να τυλίγεις τα χέρια σου γύρω από τους ώμους σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο ελκυστικός.

Άγχος

Μια μελέτη του 2013 έδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν αυξημένα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες) είναι λιγότερο ελκυστικές στους άνδρες. Επιπλέον, το υψηλό άγχος επηρεάζει αρνητικά τη γονιμότητα, οπότε εκτός των άλλων, αυτός είναι άλλος ένας λόγος να πάρεις τα πράγματα πιο χαλαρά.

Έλλειψη χιούμορ

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το χιούμορ είναι βασικός παράγοντας έλξης και στα δύο φύλα και είναι στοιχείο- κλειδί για να κερδίζεις πάντα τις εντυπώσεις.

Τεμπελιά

Σίγουρα δεν μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστικό το να είσαι δίπλα σε ανθρώπους που δεν έχουν όρεξη να κάνουν πράγματα, αλλά εδώ υπάρχει και ένας βαθύτερος λόγος. Μια σχετική έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με όρεξη και ενέργεια είναι πιο πιθανό να φανούν βοηθητικοί προς τους άλλους- γεγονός που τους κάνει πιο ελκυστικούς. Η αίσθηση ότι κάποιος προσφέρεται να σε βοηθήσει, τον κάνει εύκολα συμπαθή προς εσένα.

Ψέματα

Η ειλικρίνεια παίζει κομβικό ρόλο στη δόμηση μιας σχέσης. Σχετικές έρευνες επιβεβαιώνουν το ότι το να λες ψέματα, ακόμα και μικρής σημασίας, μπορεί να σε κάνει λιγότερο ελκυστικό στους άλλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
1 / position1: 396 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb