ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο πρώην σου τα έφτιαξε με άλλη; Να τι μπορείς να κάνεις

Γιατί το βασικό στη ζωή είναι το πως διαχειρίζεσαι τα όσα σου συμβαίνουν
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Ο πρώην σου τα έφτιαξε με άλλη; Να τι μπορείς να κάνεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν τελειώνει μια σχέση, για τον α ή β λόγο, περνάει μια περίοδος στεναχώριας, θλίψης και ξεσπασμάτων μέχρι το πρωί, με άφθονο fast food και Μποφίλιου στη διαπασών.

Κι ενώ περνούν οι μέρες, οι μήνες -ίσως και τα χρόνια- και μπορεί να θεωρείς ότι είσαι πια έτοιμη να συνεχίσεις τη ζωή σου, χωρίς να σκέφτεται τον παλιό σου έρωτα, ξαφνικά μαθαίνεις ότι ο πρώην σου είναι σε νέα σχέση. Ξαφνικά, τα συναισθήματα που ένιωθες όταν ήταν ακόμα φρέσκος ο χωρισμός σου, κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, εμπλουτισμένα ίσως με μια νότα ζήλιας.

Και είναι λογικό. Άλλωστε μιλάμε για έναν άνθρωπο με τον οποίο έχεις μοιραστεί κοινές εμπειρίες, για τον οποίο έχεις νιώσει έντονα συναισθήματα και νόμιζες ότι θα ήσασταν μαζί για πολύ καιρό ακόμα -ίσως και για πάντα οι πιο αισιόδοξοι.

Τι να κάνεις λοιπόν όταν ακούσεις ότι ο πρώην σου έχει νυν; Τα παρακάτω 4 βήματα ίσως να σου φανούν χρήσιμα.

Άσε τον εαυτό σου να ξεσπάσει

Μην πιέζεις τον εαυτό σου και μην πνίξεις τα συναισθήματά σου. Όσο και να θες να το παίξεις υπεράνω, όσος καιρός και αν έχει περάσει από τότε που ήσασταν μαζί, είναι λογικό να αισθάνεσαι θλίψη, ακόμα και ζήλια, για το γεγονός ότι ο πρώην σου έχει προχωρήσει στη ζωή του και βρήκε μια νέα σχέση. Κλάψε, αν αισθάνεσαι την ανάγκη να το κάνεις, μίλησε γι’ αυτό στις κολλητές σου, για να το βγάλεις από μέσα σου, πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Η διακεκριμένη σύμβουλος γάμου Lynsie Seely τονίζει στο huffpost.com ότι, ακόμα και αν με τον πρώτη σου ήσασταν μαζί πριν από πολύ καιρό, είναι λογικό να αισθάνεσαι θλίψη. Απλώς, από ένα σημείο και μετά, ανασκουμπώσου και προσπάθησε σταδιακά να μην το σκέφτεσαι άλλο.

Θυμήσου ότι δεν υπάρχουν νικητές

Ίσως να αισθάνεσαι ότι ηττήθηκες, επειδή αυτός βρήκε νέα σχέση, πριν βρεις εσύ. Ωστόσο, θυμήσου ότι οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι αγώνας δρόμου. Είναι θέμα timing, χημείας και τύχης. Δεν είναι καλύτερος από σένα επειδή απλά κατάφερε να βρει κάτι σταθερό στη ζωή του πριν από σένα. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά γύρω σου, για να καταλάβεις ότι, το γεγονός ότι κάποιος δεν είναι σε σχέση, δε σημαίνει ότι δεν είναι όμορφος, γοητευτικός ή ενδιαφέρων τύπος. Ο πρώην σου απλά υπήρξε τυχερός και συνάντησε κάποια που ταιριάζει μαζί της. Η δική ώρα δε θα αργήσει! Απλώς, χρειάζεται υπομονή.

Μην κάνεις συγκρίσεις

«Είναι πιο όμορφη από μένα; Τα μαλλιά της είναι πιο μακριά, μήπως να τα μακρύνω κι εγώ; Κοίτα πόδι...» είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που ίσως περνάνε από το μυαλό σου όταν βγαίνουν στο timeline σου φωτογραφίες με τον πρώην σου και τη νέα του σχέση. Ωστόσο, ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν πολλοί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να συγκρίνουν κάθε πιθανό χαρακτηριστικό τους με των άλλων. Αυτό, βέβαια, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καταρρακώσετε την αυτοπεποίθησή σας. Εδώ έρχεται και το σημείο όπου ένα unfollow τον πρώην σου στα social media θα σε βοηθήσει, ενώ σταμάτα να κάνεις stalking αυτόν και τη νέα σύντροφό του σε όλα τα προφίλ τους. Μην πέφτετε σε αυτήν την παγίδα.

Σκέψου το επόμενο βήμα

Ωραία, ο πρώην σου έχει βρει νέα σχέση κι έχει προχωρήσει στη ζωή σου. Εσύ τι κάνεις; Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς ποιο είναι το επόμενο βήμα σχετικά με τα προσωπικά σου; Αν νιώθεις την ανάγκη να μείνεις για λίγο καιρό μόνη σου και να βρεις τον εαυτό σου, κάντο και μην πιεστείς να προχωρήσεις επειδή προχώρησε ο πρώην σου. Από την άλλη, αν αισθάνεσαι ότι επιθυμείς μια συντροφιά στη ζωή σου, σταμάτα να αναλώνεσαι σε παλιούς έρωτες και δώσε ευκαιρίες σε νέες γνωριμίες. Βγες με τη φίλη που σε παρακαλάει κάθε Σάββατο, φλέρταρε και ίσως δώσε μια ευκαιρία στον συνάδελφο στη δουλειά που σου έχει ζητήσει να βγείτε ραντεβού μια-δυο και τον έχεις απορρίψει. Η ζωή είναι εμπειρίες. Πάρε τον χρόνο σου και απόλαυσέ τη χωρίς να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 542 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb