ΚΑΡΙΕΡΑ

Koρίτσια Καριέρας: Αργυρώ, υπάρχουν πράγματα στη δουλειά που δεν σου αρέσουν;

Αργυρώ Μπαράτα, cultural manager
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Koρίτσια Καριέρας: Αργυρώ, υπάρχουν πράγματα στη δουλειά που δεν σου αρέσουν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αργυρώ Μπαράτα, cultural manager έχει ένα σωρό διαφορετικά πρότζεκτ που τρέχουν παράλληλα μέσα στην καθημερινότητά της. Της ζητάμε να μας βάλει για λίγο στον κόσμο της και να μάθουμε πώς περνά τις μέρες της και τον ελεύθερό της χρόνο μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά της.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Η αλήθεια είναι πως οι μέρες μου δεν κυλούν το ίδιο κάθε ημέρα. Άλλες ημέρες υπάρχει υψηλής έντασης εργασία γιατί ενδεχομένως «τρέχω» μια διοργάνωση και άλλες ημέρες είμαι ήρεμη στο σπίτι διαβάζω και ενημερώνομαι. Αυτή είναι η χαρά για μερικούς ή η κατάρα για άλλους του ελεύθερου επαγγέλματος. Σε μένα πάντως λειτουργεί όμορφα.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πλουραλισμός και η διαφορετικότητα των πρότζεκτ που αναλαμβάνω να φέρω εις πέρας. Με κράτα συνεχώς σε μια δημιουργική τροχιά. Κάθε πρότζεκτ, είναι ένας γρίφος που πρέπει να λύσεις, μια πρόκληση που έχεις βάλει στο εαυτό σου και ο χώρος του πολιτισμού και των δημιουργικών επαγγελμάτων γενικά, σε κρατά σε εγρήγορση και σπάνια βαριέσαι.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου τι είναι αυτό που παραμελείς αλλά τι είναι αυτό που δεν βγάζεις με τίποτα από την καθημερινότητά σου όσο κι αν είσαι πολυάσχολη;

Παραμελώ κατά κύριο λόγο το σπίτι μου και τις δουλειές που απαιτούνται για την καθαριότητα και τη συντήρησή σου. Για παράδειγμα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κατέβασα τα χειμερινά μου ρούχα και χαλιά. Από την άλλη, προσπαθώ, αν και δεν τα καταφέρνω πάντα, να μαγειρεύω εγώ στο σπίτι. Λατρεύω να ανακαλύπτω υλικά, να παίζω με συνταγές και φυσικά να απολαμβάνω το αποτέλεσμα.

"Ο καλός μάνατζερ είναι αυτός που προβλέπει το μέλλον. Ακόμα την κρατώ μέσα στο μυαλό μου αυτή τη συμβουλή"

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Νομίζω το πιο σημαντικό αγαθό που έχουμε στα χέρια μας σήμερα είναι ο χρόνος. Με ενοχλεί απίστευτα η έλλειψη σεβασμού και ο κανιβαλισμός στο χρόνο του άλλου.

Εχει τύχει να δουλέψεις ποτέ με δύσκολους συνεργάτες; Πώς τα κατάφερες;

Ποιος σου είπε πως τα καταφέρνω; Άλλες φορές ναι και άλλες φορές όχι. Δεν φοβάμαι να συγκρουστώ, ούτε να εκφέρω την αντίθετη άποψη. Προσπαθώ όμως να μην φτάνω σε αυτό το σημείο. Και αυτό επιτυγχάνεται, λειτουργώντας προληπτικά. Δηλαδή, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους ή σε αυτήν την περίπτωση του καλούς συνεργάτες. Προσπαθώ να προβλέπω από την αρχή τι θα προκύψει σε μια συνεργασία και να κουβεντιάζω το πλαίσιο αυτής από νωρίς. Στην πρώτη μου δουλειά θυμάμαι, μου είχε πει ένας προϊστάμενος πως ο καλός μάνατζερ είναι αυτός που προβλέπει το μέλλον. Ακόμα την κρατώ μέσα στο μυαλό μου αυτή τη συμβουλή.

Βρίσκεσαι σε μια θέση με ευθύνες και υποχρεώσεις. Πώς οργανώνεσαι;

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω αλλάξει τακτική. Ξυπνώ πολύ νωρίς το πρωί γύρω στις 6.00 – 6.30 και μέχρι τις 09.00 θέλω να έχω τελειώσει όλα τα υποχρεωτικά πρέπει της ημέρας, πριν ξεκινήσει να χτυπά το τηλέφωνο. Μου αρέσει να δουλεύω το πρωί γιατί έχει ησυχία, παρατήρησα πως έχω υψηλή συγκέντρωση εκείνες τις ώρες. Όταν το ξεκίνησα, συνειδητοποίησα πως μειώθηκε το άγχος μου κατά πολύ. Μετά προσπαθώ να βάζω τα ραντεβού και τις συναντήσεις πολύ κοντά μεταξύ τους για να μην υπάρχουν κενά χρόνου και πάντα στο τέλος της ημέρας, κάνω μια λίστα με τις ανάγκες της επόμενης ημέρας, ώστε να είμαι σίγουρη πως δεν θα ξεχάσω κάτι αλλά και για να συνεχίσω το υπόλοιπο της ημέρας στην προσωπική μου ζωή δίχως να σκέφτομαι τις εκκρεμότητές μου.

Τι σου λείπει αυτή την περίοδο;

Μόλις ολοκληρώθηκε μια πολύ απαιτητική χρονιά και αυτό που μου λείπει είναι ποιοτικός χρόνος με τους δικούς μου ανθρώπους.

Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε περισσότερο χρόνο ή περισσότερο χρήμα τι θα διάλεγες;

Χμμμ ενδιαφέρον δίλλημα… Για να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, επιλέγω και τα δύο. Το ένα συμπληρώνει το άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 336 / position2: 740
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb