ΒETTER LIFE, BETTER ME BED TALK

«Πόσο καιρό να περιμένω πριν κοιμηθώ μαζί του;»

Όσα σου προτείνει ο Νικόλας Ουρανός, Life & Relationship Coach
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
«Πόσο καιρό να περιμένω πριν κοιμηθώ μαζί του;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H ερωτική συνεύρεση και ιδιαίτερα στην αρχή μιας σχέσης αποτελεί σημαντική εκδήλωση των συναισθημάτων που έχει ο ένας σύντροφος για τον άλλον.

Αν και δεν υπάρχει ακριβής συνταγή για το πόσο, πότε, πού και πώς, καθώς στην πραγμάτωσή του το σeξ προσφέρει πάντα μία ιδιωτική και υποκειμενική ευχαρίστηση, είναι ωστόσο ουσιώδες να γνωρίζουμε τις προϋποθέσεις που ευνοούν την πραγματική απόλαυσή του μέσα στη σχέση.

Όλο και περισσότεροι (και κυρίως περισσότερες) με ρωτούν ποιο είναι το ιδανικό χρονικό διάστημα αναμονής πριν την πρώτη φορά.

Τα κοινωνικά ταμπού αλλά και ο βαθμός εξοικείωσης με το σώμα μας διαδραματίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο πότε πραγματικά νιώθουμε έτοιμοι να απολαύσουμε το σeξ με τον νέο μας σύντροφο. Ο γενικός κανόνας είναι απλός. Όποτε το νιώσουμε! Είναι απόλυτα φυσιολογικό άλλοι να χρειάζονται μεγαλύτερο και άλλοι μικρότερο χρονικό διάστημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να είμαστε έτοιμοι να χαρούμε πραγματικά την πρώτη φορά και όσες ακολουθήσουν, ιδανικό θα ήταν να έχουμε νιώσει εκτός από σωματική ταύτιση και πνευματική με το σύντροφό μας κι αυτό διότι το σeξ δεν αφορά μονάχα στη σωματική ένωση αλλά και στη συναισθηματική.

Δεν είναι ταμπού η αναμονή όταν χρειαζόμαστε χρόνο για να νιώσουμε οικεία και να αφεθούμε πλήρως στο συναίσθημα. Για να καλλιεργηθεί αυτό το έδαφος σε αρκετές περιπτώσεις είναι απαραίτητο αυτό το στάδιο της αναμονής που όσο καλλιεργείται σωστά και εποικοδομητικά τόσο αυξάνει την προσμονή και δικαιώνει την απόλαυση όταν τελικά έρθει η μεγάλη στιγμή.

Θα χρειαστεί, λοιπόν, να διερευνήσεις κάποιες συνθήκες πριν βρεθείς στο κρεβάτι με την καινούργια σου σχέση, αν φυσικά θέλεις να διασφαλίσεις πώς είναι μία σχέση που αξίζει το χρόνο σου. Έλεγξε αν ο άνθρωπος με τον οποίο βγαίνεις βρίσκεται με πλήρη συνείδηση σε αυτή τη σχέση και έχει κατανοήσει και αποδεχθεί όλα όσα ζητάς από αυτή.

Αν δεν βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος, καλό είναι να μην προχωρήσεις γιατί η ανάγκη δέσμευσης και στους δύο συντρόφους είναι ένα απαραίτητο προαπαιτούμενο για την ύπαρξη ασφαλείας και εσωτερικής σύνδεσης. Το πιο σημαντικό, λοιπόν, είναι να βρίσκεστε και οι δύο στο ίδιο συναισθηματικό σημείο.
Τέλος μία ακόμα σημαντική προϋπόθεση για να ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι με τους καλύτερους οιωνούς είναι να έχουμε απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος που μας οδηγούν σε άδικες και άνισες συγκρίσεις.

Αυτοί που πέρασαν ανήκουν στο παρελθόν για κάποιον λόγο. Όσο κι αν ο χρόνος αμβλύνει τις αντιθέσεις μας μαζί τους, αυτό δεν σημαίνει πως επιτρέπεται να στοιχειώνουν το παρόν και το μέλλον μας με τον νέο μας ερωτικό σύντροφο. Βάζουμε, λοιπόν, στην άκρη τη σύγκριση και μπαίνουμε στη νέα σχέση με διάπλατα ανοιχτή την καρδιά μας στα νέα συναισθήματα που αυτή φέρνει.

Νικόλας Ουρανός 
Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
9 / position1: 422 / position2: 888
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb