ΥΓΕΙΑ

Αντιμετώπισε τον πονόλαιμο με αυτές τις τροφές

Δοκίμασε τις και θα δεις αμέσως την κατάσταση της υγείας σου να βελτιώνεται
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αντιμετώπισε τον πονόλαιμο με αυτές τις τροφές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν υπάρχει κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου όταν αρρωσταίνουμε αυτό είναι ο πονόλαιμος. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να θες να φας κάτι ή να μιλήσεις και να υποφέρεις κάθε φορά που καταπίνεις.

Σίγουρα δεν μπορείς να φας τα αγαπημένα σου φαγητά και οι σούπες είναι σχεδόν μονόδρομος, όμως υπάρχουν και κάποιες τροφές που μπορούν να μπουν στη λίστα σου.

Είναι κατά κάποιον τρόπο θεραπευτικές, οπότε μόνο καλό μπορούν να σου κάνουν. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε.

Ζεστό νερό με μέλι

Σύμφωνα με τους ειδικούς μειώνει τη φλεγμονή και απαλύνει τον πόνο στον λαιμό σου.

Σκόρδο (ναι και όμως)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεδομένου ότι το σκόρδο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές, οι ειδικοί το προτείνουν όταν υπάρχει πονόλαιμος. Μπορείς να βάλεις λίγο σκορδόψωμο στη σούπα σου, να ρίξεις λίγη σκόνη σκόρδου σε κάποιο smoothie ή να κάνεις σάλτσα ζυμαρικών με φρέσκο σκόρδο.

Κανέλα

Η κανέλα εριέχει αντι-ιικές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που είναι γνωστό ότι καταστέλλουν τα βακτήρια E. coli, candida albicans και σταφυλόκοκκου. Μαλακώνει τον πόνο και την ταλαιπωρία που προκαλείται από τον πονόλαιμο.

Ζεστό τσάι με μέλι σκόρδο και ginger

Το σκόρδο και το ginger απαλύνουν τον πόνο, ενώ το ρόφημα αυτό ενισχύει και το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Πράσινο τσάι

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Anesthesiology and Pain Medicine, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το να κάνεις γαργάρες με πράσινο τσάι βοηθά στο να αποφευχθούν τα συμπτώματα του πονόλαιμου. Το πράσινο τσάι έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία που μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική λειτουργία και την ανάρρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 369 / position2: 997
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb