ΥΓΕΙΑ

4 κινήσεις που θα σε απαλλάξουν από τον πόνο του αυχένα

Γιατι ο αυχένας μπορεί να σε ταλαιπωρήσει πολύ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
4 κινήσεις που θα σε απαλλάξουν από τον πόνο του αυχένα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καθιστική ζωή, ο υπολογιστής, η ακινησία μπορούν να κάνουν τον πόνο στον αυχένα σου ανυπόφορο. Να μερικά κόλπα για να ανακουφιστείς

Βάλτε την πετσέτα πίσω από το λαιμό σας. Πάρτε το αριστερό άκρο της πετσέτας με το δεξί σας χέρι και τραβήξτε το κάτω από το στήθος σας. Πάρτε το δεξί άκρο της πετσέτας με το αριστερό σας χέρι και τραβήξτε το προς τα επάνω και προς τα αριστερά κατά μήκος του προσώπου σας έτσι ώστε το κεφάλι σας να γυρίζει προς τα αριστερά ακολουθώντας την πετσέτα όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. 

Βάλτε το αριστερό σας χέρι στο μυ στο λαιμό που βρίσκεται πίσω από το αριστερό σας αυτί, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ασκήστε μια ελαφριά πίεση στην περιοχή. Στρέψτε αργά το κεφάλι σας προς τα δεξιά κατά την εφαρμογή της πίεσης. Βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλά σας δεν μετακινούνται και ότι είναι μόνο το κεφάλι σας που κινείται. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε τον κύκλο αρκετές φορές μέχρι να αισθανθείτε ανακούφιση.

Καθίστε με την πλάτη σας ευθεία. Βάλτε τις παλάμες σας στις πλευρές του λαιμού σας. Φέρτε το κεφάλι σας προς τα πίσω λίγο και αφήστε το να πέσει απαλά προς τα αριστερά. Σπρώξτε τους αριστερούς μυς της πλάτης του λαιμού σας έτσι ώστε να αισθάνονται "τράβηγμα", αλλά μόνο όσο το νιώθετε να σας ανακουφίζει! Στη συνέχεια αφήστε το κεφάλι σας να πέσει απαλά προς τα δεξιά. 

Με τα δύο χέρια σας, ασκείστε απαλή πίεση στους μυες στη δεξιά και στην αριστερή πλευρά του λαιμού σας. Στρέψτε το κεφάλι σας πίσω και συνεχίστε να ασκείτε πίεση μέσα και πάνω με τα δάχτυλά σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb