ΣΧΕΣΕΙΣ

Χωρισμός: 6+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις αφού χωρίσεις

Για να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να σταθείς ξανά στα πόδια σου, ακόμα πιο δυνατή από πριν
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Χωρισμός: 6+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις αφού χωρίσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχει τόση σημασία αν ήσασταν 5 χρόνια μαζι, ή 5 μήνες, ή ακόμα και 5 εβδομάδες. Κάποιοι μπορούν μέσα σε λίγες εβδομάδες να ζήσουν αυτά που άλλοι προσπαθούν εδώ και χρόνια. Κάθε έρωτας είναι διαφορετικός. Κάθε ιστορία αγάπης μοναδική. Αν λοιπόν χώρισες από κάποιον που αγαπούσες, σίγουρα θα είσαι πληγωμένη και τίποτα δεν μπορεί να σε βοηθήσει αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, μπορείς να κάνεις κάποια μικρά πραγματάκια για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να ξεπεράσει τον πόνο και να επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς. Πρέπει να θυμάσαι πως δεν θα μείνουν όλοι οι άνθρωποι για πάντα στη ζωή σου.

Πολλοί έρχονται, σου χαρίζουν όμορφες στιγμές, σε κάνουν να γελάς, να κλαις, να νευριάζεις, να ζηλεύεις, να πετάς στα σύννεφα, και μετά φεύγουν. Το μόνο που μένει είναι φωτογραφίες και αναμνήσεις χαραγμένες στο μυαλό σου που δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να αντικαταστήσεις κανέναν, γιατί ο καθένας είναι μοναδικός, έχει την δική του προσωπικότητα και ταυτότητα. Ούτε όμως πρέπει να φτάσεις στο άλλο άκρο και να σκέφτεσαι ότι δεν θα γνωρίσεις ποτέ ξανά κάποιον όπως αυτόν. Και αυτό ακριβώς είναι το νόημα: Να γνωρίσεις νέα άτομα που θα γεμίσουν την ζωή σου με διαφορετικές καταστάσεις και θα δώσουν άλλη πνοή και άλλα χρώματα στην καθημερινότητα σου.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν μετά από έναν χωρισμό; Παρακάτω θα διαβάσεις καινούργιες ιδέες, αλλά και cliche φράσεις που όμως κρύβουν μεγάλες αλήθειες, και καλό θα ήταν να τα βάλεις σε εφαρμογή!

Άλλαξε τα σεντόνια σου

Δεν θα έχεις τίποτα να σου θυμίζει τα πρωινά μαζί του, τις αγκαλιές και όλες τις ερωτικές στιγμές που ζήσατε. Καινούργια σεντόνια για καινούργιες περιπέτειες! Θα νιώσεις αμέσως μια ανακούφιση, μια νέα φρεσκάδα να σε διαπερνά και θα σου δώσει την εντύπωση ότι οι αλλαγές στην ζωή σου είναι προς το καλύτερο.

Αν δεν θέλεις να τον διαγράψεις από τα σόσιαλ μίντια, τότε απλά απόκρυψε τις δημοσιεύσεις του από την αρχική σου σελίδα

Θέλεις να τον ξεχάσεις, όχι να βλέπεις τι κάνει κάθε στιγμή! Το τελευταίο είναι σίγουρα κάτι που θα περνάει διαρκώς από το μυαλό σου, αλλά αν θέλεις να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να βρεις την ηρεμία σου μην υποκύψεις. Δεν είναι πια στη ζωή σου, και θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να είναι στα σόσιαλ και φυσικά στο μυαλό σου.

Αν και εσύ δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς μουσική, τότε δημιούργησε ένα playlist χωρισμού

Ναι, καλά διάβασες. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεδώσεις, να κλάψεις όσο θες, να τα βγάλεις από μέσα σου βρε αδερφέ, και ύστερα με το κεφάλι ψηλά να θυμηθείς ότι δεν χρειάζεσαι κανέναν και να προχωρήσεις να βελτιώνεις τον εαυτό σου και την ζωή σου. Δεν μπορείς να είσαι με ένα ψεύτικο χαμόγελο από την πρώτη μέρα. Είμαστε άνθρωποι, έχουμε ερεθίσματα, και πολλές φορές δεν μπορούμε αλλά και δεν πρέπει να κρατάμε συναισθήματα μέσα μας. Σου προτείνουμε να ακούσεις Taylor Swift για σίγουρα αποτελέσματα. Ή Adele για πιο drama effects.

Κάνε μία αλλαγή στην εμφάνιση σου, είτε κόψε/βάψε τα μαλλιά σου, είτε άρχισε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής

Τίποτα δεν εκφράζει μια καινούργια σελίδα στη ζωή μας από το κόψιμο των μαλλιών. Φρόντισε τον εαυτό σου, ψώνισε, δοκίμασε νέα make up looks και δες όλες τις όμορφες πλευρές που έχεις με ή χωρίς κάποιον ερωτικό σύντροφο. Κάθε τέλος είναι και μία καινούργια αρχή δεν λένε;

Τίποτα δεν εκφράζει το Facebook από το hashtag #newprofilepic

Γι’ αυτό λοιπόν βγάλε την καλύτερη selfie του αιώνα και άλλαξε φωτογραφία προφίλ. Άσε αργότερα την κολλητή σου να σχολιάσει πόσο ‘Πανέεεεμορφη’ και ‘Θεάρα’ είσαι. Θα τονώσεις λίγο την αυτοπεποίθηση σου. Παραδέξου το, έστω και λιγάκι.

Μην ξεχνάς τον ρόλο της κολλητής σε όλο αυτό

Να σε ακούει με τις ώρες και να ανέχεται τις γκρίνιες σου. Κανονίστε εξόδους μαζί, δείτε ταινίες, πηγαίνετε σε κάποιο ελληνάδικο να τα σπάσετε, κράξτε ανελλιπώς την νέα του κοπέλα, η οποία είναι η πιο άσχημη και κακόγουστη #ever. Σωστά;

Κανόνισε ένα ταξίδι

Και επειδή δεν είμαστε όλοι πλούσιοι να ξεπερνάμε τους πρώην σε αυτοκίνητα πολυτελείας, και σε πεντάστερα ξενοδοχεία κάπου στο Παρίσι, σχεδίασε να δεις την φίλη σου που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Ή κάνε μία επίσκεψη στο χωριό. Ή αν δεν θέλεις να δεις γνωστούς, ετοιμάσου για ένα roadtrip. Το τρένο θα σου χαρίσει απίστευτες στιγμές για να περάσεις με τον εαυτό σου, ή και να κάνεις καινούργιες γνωριμίες. Ποτέ δεν ξέρεις.

Μπορείς επίσης να αγοράσεις τα αγαπημένα σου γλυκά και ένα (ή δύο) μπουκάλι (μπουκάλια) κρασί και να χαθείς στο κρεβάτι παρέα με την κουβέρτα σου

Δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις σε κανέναν. Αυτός είναι ο δικός σου χωρισμός και θα κάνεις ό,τι θέλεις.

Μην ξεχνάς σε κάθε περίπτωση να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να τον φροντίζεις, έτσι ώστε να σταθείς στα πόδια σου όσο πιο γρήγορα και να συνεχίσεις την ζωή σου, η οποία αν της δώσεις μία ευκαιρία θα σου δώσει δέκα λόγους να χαμογελάσεις και να προσπαθείς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
3 / position1: 605 / position2: 4797
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb