ΒETTER LIFE, BETTER ME ΣΧΕΣΕΙΣ

Πόσο έτοιμη είσαι να χειριστείς το παρελθόν;

Γράφει ο Νικόλας Ουρανός, Life & Relationship Coach
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πόσο έτοιμη είσαι να χειριστείς το παρελθόν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kάθε φορά που το παρελθόν χτυπά την πόρτα σου, έχεις δύο επιλογές: είτε να τρέξεις να ανοίξεις ή να σκεφτείς καλύτερα για ποιον λόγο παρουσιάζεται στο τώρα σου.

Πολλοί από εμάς φοβόμαστε να προχωρήσουμε γιατί παραμένουμε αλυσοδεμένοι στα δεσμά των προηγούμενων κακών χειρισμών μας και των τραυματικών εμπειριών μας. Ψάχνοντας στα σκουπίδια του παρελθόντος, όμως, δεν θα βρεις καμία απάντηση για το τώρα σου και όλα όσα υπέροχα μπορείς να γίνεις. Το να ανακυκλώνει κανείς συνεχώς τα περασμένα αποδεικνύει πως δεν είναι έτοιμος να αφομοιώσει τη νέα ύλη που προσφέρει η ζωή.

Έρχονται στο γραφείο μου πολλοί άνθρωποι πραγματικά δυστυχισμένοι. Όχι γιατί δεν τους αγαπούν, όχι γιατί δεν είναι επιτυχημένοι, αλλά γιατί δεν μπορούν να ξεπεράσουν το παρελθόν τους και με το life coaching και πολλή δουλειά τελικά το καταφέρνουν!

Το life coaching είναι η μόνη μέθοδος συναισθηματικής ενδυνάμωσης που απλά δεν ανασκαλίζει το παρελθόν, γιατί δεν συνδέεται καθόλου με τις προοπτικές εξέλιξης που υπάρχουν. Σαφώς η ζωή μας αποτελείται από κρίκους αλληλένδετους και σαφώς, εφόσον το επιτρέψουμε, οι παλιοί κρίκοι αυτής της αλυσίδας μπορούν να σκουριάσουν και τους καινούργιους. Η συμφιλίωση με το παρελθόν και η επιτυχημένη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων του διαφέρει, ωστόσο, στο life coaching γιατί είναι ακριβώς αποσπασματική και η εξέλιξη δεν περιστρέφεται, ούτε εξαρτάται από αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέφτοντας στις ίδιες παγίδες ανακυκλώνεις μονάχα πόνο και ματαιώνεις κάθε προσπάθεια να τον ξεπεράσεις. Για κάθε παρελθοντικό καμπανάκι που ηχεί στην τωρινή φάση της ζωής σου, τα σημαντικά αυτά σήματα είναι μια δοκιμασία πού τεστάρει την αποφασιστικότητά σου να μη γυρίσεις, τουλάχιστον ανέτοιμη, σε αυτά τα καλέσματα. Φυσικά και το παρελθόν έχει να μας διδάξει πράγματα που μπορούν να μας κάνουν σοφότερους και καλύτερους.

Το πώς θα προσεγγίσουμε αυτές τις εμπειρίες είναι το μεγάλο στοίχημα. Κλείνοντας με νηφαλιότητα και σοφία αυτά τα κεφάλαια της ζωής μας, που σκόπιμα επανέρχονται αυτή τη δεδομένη στιγμή, αναδεικνύουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Κοιτώντας για λίγο μονάχα πίσω και διευθετώντας τις τυχόν εκκρεμότητες με τον σωστό τρόπο, επιταχύνουμε τη διαδρομή της ζωής μας που στοχεύει πάντα μπροστά.

Νικόλας Ουρανός
Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author www.jillandnikolas.com

Η περιοδεία "Έτσι Ξαφνικά: Πώς να ζήσεις αυτό που θέλεις Τώρα" ξεκίνησε! Μετά την Λευκωσία συνεχίζουμε σε Aθήνα (3/11 Royal Olympic Hotel), Ηράκλειο (24/11, Aquila Atlantis Hotel) και Θεσσαλονίκη (1/12 Makedonia Palace). Σε κάθε σταθμό μπορείς να διεκδικήσεις ένα δωρεάν αντίτυπο από το καινούριο μας βιβλίο "Ξαφνικά Τώρα"! Έλα στο ταξίδι του Ξαφνικά, ζήσε την εμπειρία Τώρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 626 / position2: 1436
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb