THINK

Η Ιουλία Γερασκλή είναι η καλλιτέχνιδα που πρέπει να γνωρίσεις

Τα κεραμικά αντικείμενα που έχουν γίνει viral
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Ιουλία Γερασκλή είναι η καλλιτέχνιδα που πρέπει να γνωρίσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μίνιμαλ γραμμές εμπλέκονται όμορφα με τις υφές του κεραμικού υλικού. Μαγικά, ξεχωριστά. Όσα φτιάχνει η Ιουλία Γερασκλή μπορούν να περιγραφούν με αντίστοιχες λέξεις.

Η κεραμική αποκτά μια πιο σύγχρονη ματιά, και κάθε αντικείμενο είναι πλασμένο και ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι για αυτό και μοναδικό. 

- Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με την κεραμική;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από μικρή είχα επαφή με την κεραμική καθώς η μητέρα μου είναι κεραμίστρια και είχε εργαστήριο. Έχω σπουδάσει αργυροχρυσοχοΐα, αλλά τελικά με κέρδισε ο πηλός. Πλέον ασχολούμαι καθαρά με το κεραμικό αντικείμενο και το κεραμικό κόσμημα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

_Ceramic lab_ Beautiful energy flows when happy people come together ! Κεραμικά σκουλαρίκια 📷 @ashinyday #ceramics #ceramicartist #ceramicart #ceramiclove #clay #clayart #whiteclay #pottery #earthenware #earth #water #fire #nature #ancientart #modernceramics #handmade #handpainted #woman #man #faces #summer #ceramicjewelry #earrings #ceramicsearrings #jewellery #greekbrand #greekdesigner #iouliageraskliceramiclab

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ioulia geraskli (@iouliageraskli) στις

- Bλέπουμε τα τελευταία χρόνια πως όλα τα χόμπι τύπου κεραμική, κέντημα, ακόμη και το μακραμέ είναι και πάλι στη μόδα! Τι πιστεύεις ήταν αυτο που μας γύρισε σε πιο παραδοσιακά χόμπι;

Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για μόδα, κατεξοχήν οι τέχνες ήταν και χόμπι για τους ανθρώπους. Αποδεικνύεται ότι η τέχνη είναι ένας τρόπος έκφρασης και τα δημιουργικά χόμπι μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους. Η κεραμική είναι απ'τις αρχαιότερες τέχνες και συνδέεται με τον πολιτισμό μας. Μία τέτοια μορφή τέχνης, δεν μπορεί παρά να είναι διαχρονική.

- Πώς εμπνεύστηκες τις φιγούρες που στολίζουν τα κεραμικά σου;

Τα πρόσωπα των κεραμικών μας, είναι ζωγραφική της Μίνας Γερασκλή, της μητέρας μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, η μητέρα μου ζωγράφιζε γυναίκες και άνδρες με το δικό της ιδιαίτερο ύφος. Νιώθω τυχερή που συνεργαζόμαστε!

- Έχεις καλλιτέχνες από τους οποίους επηρεάζεσαι;

Σίγουρα κάποιοι μεγάλοι καλλιτέχνες είναι επιρροή όταν δημιουργείς, περισσότερο θα έλεγα πως έχω επιρρεαστεί απο την λαική τέχνη και το φολκλόρ, αλλά η συλλογή μας χαρακτηρίζεται κι από μίνιμαλ στοιχεία. Μεγάλη έμπνευση είναι ακόμα και η φύση, ένα πρόσωπο που θα συναντήσω, μία ώραια συζήτηση που θα κάνω. Πίστευω ότι καθημέρινα έχουμε γύρω μας ομορφιά που αν την παρατηρήσουμε μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί.

Ioulia Geraskli Ceramic Lab

Προμπονά 42 , Άνω Πατήσια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
11 / position1: 189 / position2: 614
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb