ΠΡΟΣΩΠΑ

H Yλένια Ορφανίδου έκανε ξανά μόδα τη σταυροβελονιά

Mας έχει ξεσηκώσει με τις όμορφες δημιουργίες της
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H Yλένια Ορφανίδου έκανε ξανά μόδα τη σταυροβελονιά

Μπορεί να κεντήσει για σένα κάθε όνειρο, κάθε σκέψη σου, και κάθε ευχή!

H Yλένια Ορφανίδου μας έχει ξεσηκώσει με τις όμορφες βελονιές της που έκαναν πάλι μόδα τα βελονάκια της γιαγιάς.

"Όταν πήγα στη Γερμανία για μεταπτυχιακό πέρασα μια περίοδο με τρομακτικά πολλή πίεση και άγχος. Αυτό, φυσικά, δεν άφησε ανεπηρέαστη την ψυχική μου υγεία. Γυρνώντας εδώ πέρσι το καλοκαίρι έπρεπε να βρω ένα τρόπο να "αναρρώσω". Το πλέξιμο όμως, που όλοι έχουμε ακούσει για τις αγχολυτικές του ικανότητες τα προηγούμενα χρόνια, το είχα δοκιμάσει μικρότερη - και δεν είχε πάει πολύ καλά. Ένα πρωί απλά σκέφτηκα, "Πρέπει να δοκιμάσω το κέντημα!", ρώτησα τη μαμά μου και τη γιαγιά μου που μπορώ να βρω μοτίβα σταυροβελονιάς (έπρεπε να ξεκινήσω με τον παραδοσιακό τρόπο), μπήκα στο λεωφορείο και γύρισα με όλα τα υλικά που χρειαζόμουν. Ήταν έρωτας με την πρώτη βελονιά!"

"Πόσο δύσκολο είναι να μάθεις να κεντάς; Καθόλου! Εγώ είμαι πλήρως αυτοδίδακτη. Στην αρχή σίγουρα θα κάνεις κάποια τεχνικά "λάθη", αλλά θεωρώ πως η διαδικασία γίνεται αρκετά διαισθητικά. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι το internet γενικά, και το YouTube ειδικά έχουν όλες τις λύσεις και τα tutorials που μπορεί να χρειαστείς (ίσως και περισσότερα). Η "κεντητική" κοινότητα είναι πολύ μεγάλη, και πολύ θερμή! Θα σου προσφέρει σίγουρα κάθε είδους βοήθεια στις ερωτήσεις σου!".

Η μόδα του stiching: "Όσο μεγαλύτερη γίνεται η κοινότητα, τόσο το καλύτερο. Περισσότερη έμπνευση, περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη δημιουργία. Αλλά ας το πάρουμε και αισθητικά. Λατρεύω την αισθητική της γιαγιάς και του χειροποιήτου και θέλω παραπάνω από αυτό στο σπίτι μου, στα ρούχα μου, στα αξεσουάρ μου!".

"Σίγουρα το πιο χαλαρωτικό για εμένα είναι να κεντάω μοτίβα και στεφάνια με λουλούδια. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω να κεντάω το σχέδιο που θα κρεμάσεις στον τοίχο σου και όταν το δεις το πρωί θα φύγεις για τις δουλειές σου με ένα χαμόγελο!"

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Κάτι μου λέει πως ξεκίνησε η άδεια για Πάσχα 😎 ° Fresh thread bouquet for the Greek Easter break 😎 #dmcthreads #embroideryinstaguild #embroidery #dmc #fresh #easter #greece #greekeaster #colors #colorful #embroiderymeditation #embroidergram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Greek Stitch (@thegreekstitch) στις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 239 / position2: 1849
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb