ENTERTAINMENT

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Joker και ο Βαρουφάκης

Joker - Ενήλικοι στην Αίθουσα - Αμερικάνικο Όνειρο - Το Αυγό
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Joker και ο Βαρουφάκης
@variety.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Joker 

του Τοντ Φίλιπς. Με τους Χοακίν Φίνιξ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτς.

Περιπέτεια 2019, ΗΠΑ 122’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρωτότυπη ιστορία του "Joker" σε σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς εξερευνά τον κόσμο του Άρθουρ Φλεκ. Ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει. Το ανεξέλεγκτο γέλιο του που ξεσπά τις λάθος στιγμές, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να συντονιστεί με το κοινό του. Είναι αφιερωμένος στη φροντίδα της “εύθραυστης” μητέρας του και σε διαρκή αναζήτηση της πατρικής αγάπης που δεν είχε ποτέ. Ψάχνει να την βρει είτε στον πλούσιο επιχειρηματία Τόμας Γουέιν, είτε στον παρουσιαστή της τηλεόρασης, Μιούρεϊ Φράνκλιν. Κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, με τις απανωτές αποτυχίες να τον τσακίζουν συναισθηματικά με αποτέλεσμα να έρθει η στιγμή που θα τον οδηγήσει σε ένα βίαιο ξέσπασμα.

Ενήλικοι στην Αίθουσα / Adults in the Room

του Κώστα Γάβρα. Με τους Χρήστο Λούλη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Ουλριχ Τούκουρ, Ντάαν Σούρμανς, Βαλέρια Γκολίνο.

Πολιτικό θρίλερ 2019, Γαλλία - Ελλάδα 128’

Κερδίζοντας τις εκλογές του 2015, η νέα αριστερή ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με τους εχθρικούς Ευρωπαίους εταίρους της πάνω στις ασφυκτικές οικονομικές υποχρεώσεις που της έχουν επιβληθεί.

Αμερικάνικο Όνειρο / Lemonade

Της Ιοάνα Ουρικάρου. Με τους Μαλίνα Μανοβίτσι, Ντίλαν Σμιθ, Στιβ Μπάτσικ.

Δραματική 2018, Ρουμανία 88’

Η Μάρα, μια τριαντάχρονη ανύπαντρη μητέρα από την Ρουμανία, εργάζεται στις ΗΠΑ σαν αποκλειστική νοσοκόμα με προσωρινή βίζα. Θέλοντας να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιo της, παντρεύεται τον ασθενή της, Ντάνιελ, λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της. Οι διαδικασίες για την απόκτηση της πράσινης κάρτας ξεκινούν δίνοντας συνεντεύξεις στον αρμόδιο υπάλληλο του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, τον Mότζι. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται και προκύπτουν συνεχώς εμπόδια…

Το Αυγό / Öndög

του Κουαν'αν Γουάνγκ. Με τους Αοριγκελέτου, Γκανγκτέμουερ Αρίλντ, Νοροβσάμπουου.

Δραματική 2019, Κίνα - Μογγολία 100’

Ένας 18χρονος αστυνομικός φυλάει μόνος του τη σκηνή ενός εγκλήματος με θύμα μια γuμνή, νεαρή γυναίκα. Μια 35χρονη ντόπια έχει σταλεί να τον βοηθήσει. Σε αυτή τη σκοτεινή και απομονωμένη νύχτα στις στέπες της Μογγολίας, οι δυο τους κάνουν σeξ και η γυναίκα μένει έγκυος. Μια πράξη που έχει το δικό της απώτερο κίνητρο. Την τέλεια αγάπη, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν την κρατάς μακριά από έναν άντρα σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
19 / position1: 27 / position2: 152
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb