ΜΟΔΑ

To show του οίκου Valentino ξετρέλανε το Παρίσι

Πολλά εκθαμβωτικά λευκά, φωτεινό πράσινο, λιλά και δαμασκηνί, προσπέρασαν την μπεζ μονοχρωμία
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
To show του οίκου Valentino ξετρέλανε το Παρίσι

Παραμυθένια χρώματα, γλυπτικές φόρμες και περίτεχνα υφάσματα στην καλοκαιρινή συλλογή του Pierpaolo Piccioli.

Τα τελευταία χρόνια, οι σχεδιαστές φλερτάρουν όλο και πιο έντονα με την πρακτικότητα. Casual looks που μπορούν πράγματι να φορεθούν στη ζωή εκτός πασαρέλας εμφανίζονται όλο και συχνότερα στις Εβδομάδες Μόδας καθώς το στυλ συμφιλιώνεται περισσότερο με την εικόνα και τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας.

Παρ΄ όλη τη γοητεία του ready to wear, οι δημιουργίες της υψηλής ραπτικής είναι ακόμα το σημείο όπου οι σχεδιαστές διοχετεύουν τη δημιουργικότητά τους, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της «χειροποίητης μόδας» και δικαιολογώντας το γεγονός ότι θεωρείται μια μορφή τέχνης.

Ως επικεφαλής του Valentino, ο Pierpaolo Piccioli υπηρετεί πιστά το όραμα του ιστορικού προκατόχου του και αναλαμβάνει να κρατά το όνειρο της haute couture ζωντανό- η συλλογή του για την άνοιξη του 2020 ήταν ένα ακόμα κεφάλαιο σε αυτή τη σταθερή πορεία.

Οι όγκοι ήταν στον υπερθετικό βαθμό, με maxi αέρινα φορέματα, φαρδιά μανίκια και κλασικές A-line «πριγκιπικές» τουαλέτες να αφήνουν ένα απαλό θρόισμα στο πέρασμά τους. Πιέτες, βολάν, βαθιά ντεκολτέ και κλειστοί λαιμοί, διαφάνειες και εικόνες από τροπικά δάση κεντημένες στο χέρι με πολύτιμους λίθους, συνέθεσαν μια συλλογή- ξύπνημα της άνοιξης με τα ανάλογα χρώματα.

Πολλά εκθαμβωτικά λευκά, φωτεινό πράσινο, λιλά και δαμασκηνί, εκάι και hot pink, προσπέρασαν την -now trending- μπεζ μονοχρωμία.

Ναι στο μαξιμαλισμό, ναι στο όνειρο, λοιπόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
6 / position1: 423 / position2: 959
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb