ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφές που αυξάνουν το κολλαγόνο στον οργανισμό

Δες την επιδερμίδα σου να αλλάζει
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τροφές που αυξάνουν το κολλαγόνο στον οργανισμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι γνωστό ότι όσο περνούν τα χρόνια, η παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό μειώνεται για αυτό και υπάρχουν ένα σωρό κρέμες, αλλά και θεραπείες με αυτήν την ουσία που υπόσχονται νεανική όψη και επιδερμίδα.

Όταν η επιδερμίδα έχει έλλειψη κολλαγόνου τότε χάνει την ελαστικότητά της, χαλαρώνει και ξεκινά η εμφάνιση ρυτίδων. Φυσικά γνωρίζεις ότι το άλφα και το ωμέγα στην υγεία του δέρματος είναι η διατροφή, όμως πιθανότατα να μην ξέρεις ότι παίζει σημαντικό ρόλο και στην πραγωγή κολλαγόνου.

Μετά την ηλικία των 35 ετών, η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να πέφτει με ρυθμό 1-1,5% το χρόνο. Βέβαια υπάρχουν πολλοί τρόποι ενίσχυσης της δράσης του κολλαγόνου.

Ένας από τους τρόπους ενίσχυσης της δράσης του κολλαγόνου είναι οι τροφές. Σε γενικές γραμμές η παραγωγή κολλαγόνου αυξάνεται αν ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ωμέγα λιπαρά οξέα και μέταλλα.

Δες παρακάτω τις 7 τροφές που θα σε βοηθήσουν να δείχνεις για πάντα νέα και φρέσκια:

Σολομός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ωμέγα λιπαρά του καταπολεμούν την ξηρότητα του δέρματος και βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου. Να τρως συχνά λιπαρά ψάρια, όπως είναι ο τόνος, ο σολομός και η σαρδέλα καθώς περιέχουν πολύτιμα λιπαρά ω-3.

Σκούρα πράσινα λαχανικά

Βάλε λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και το κατσαρό λάχανο στη διατροφή σας κάθε μέρα. Περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό, που ονομάζεται λουτεΐνη. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές χημικών συστατικών που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Ζωμός οστών κρέατος

Η κορυφαία τροφή για την ενίσχυση του κολλαγόνου, είναι ο ζωμός από οστά. Ο ζωμός των οστών βοοειδών είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία του δέρματος, ενώ ο ζωμός κοτόπουλου και γαλοπούλας είναι ιδανικός για τη στήριξη των αρθρώσεων.

Αβοκάντο

Περιέχει βιταμίνη Ε που βοηθά στην πρόληψη της αποικοδόμησης κολλαγόνου, καθώς στη βελτίωση της υγείας των κυττάρων του δέρματος.

Σκόρδο

Το θείο είναι ένα ιχνοστοιχείο που βοηθά στη σύνθεση και την πρόληψη της διάσπασης του κολλαγόνου. Το σκόρδο όπως και τα πράσα, το σχοινόπρασο και τα κρεμμύδια είναι οι καλύτερες πηγές θείου.

Κόκκινα λαχανικά

Οι ντομάτες, οι κόκκινες πιπεριές και τα παντζάρια περιέχουν το ισχυρό αντιοξειδωτικό λυκοπένιο. Τα κόκκινα λαχανικά ενισχύουν τα επίπεδα κολλαγόνου του οργανισμού.

Τα εσπεριδοειδή

Περιέχουν τεράστιες ποσότητες της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C, η οποία επίσης παίζει ρόλο στην μετατροπή των αμινοξέων σε κολλαγόνο. Τρώγοντας τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C και αμινοξέα μπορεί να αυξηθούν τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος και του κολλαγόνου στο σώμα καθώς και τα δύο είναι σημαντικά για το δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
9 / position1: 520 / position2: 1031
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb