ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι να κάνεις αν σου χακάρουν τον λογαριασμό στο Instagram

Γιατί αυτό το φαινόμενο ολοένα και γίνεται συχνότερο
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τι να κάνεις αν σου χακάρουν τον λογαριασμό στο Instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον είναι πολύ σύνηθες να χακάρουν λογαριασμούς των social media ακόμα και αν δεν πρόκειται για το προφίλ κάποιου διάσημου. Πρέπει όμως να μάθεις να το αντιμετωπίζεις για να μην έχεις θέματα με τα προσωπικά σου στοιχεία.

Καταρχάς, αν σου συμβεί κάτι αντίστοιχο μη φρικάρεις γιατί είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Μπορείς όμως ακολουθώντας κάποια απλά βήματα να ανακτήσεις τα δεδομένα και τον λογαριασμό σου. Πιο συγκεκριμένα, θα σου αποκαλύψουμε τα βήματα για να σώσεις το Instagram account σου σε περίπτωση που κάποιος στο χακάρει.

Πρώτα από όλα πρέπει να ελέγξεις το e-mail σου. Αν έχεις λάβει ένα e-mail από το Instagram που λέει ότι η διεύθυνση email σου έχει αλλάξει, πιθανόν να μπορείς να το γυρίσεις ξανά στην προηγούμενη κατάσταση, χρησιμοποιώντας την επιλογή «ανατρέψτε την αλλαγή» που θα βρεις μέσα στο συγκεκριμένο μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου.

Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, το επόμενο βήμα είναι να ζητήσεις έναν κωδικό ασφαλείας για την διεύθυνση e-mail ή το κινητό τηλέφωνο σου. Αυτό επιτρέπει στο Instagram να επιβεβαιώσει ότι εσύ είσαι ο κάτοχος του λογαριασμού. Για να το κάνεις αυτό, πήγαινε στην οθόνη login και πάτησε την επιλογή «My login info isn't working».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια επέλεξε να σταλεί ο κωδικός είτε στη διεύθυνση e-mail σου είτε sτο κινητό σου, και πληκτρολόγησε τον εξαψήφιο αριθμό στο Instagram, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα σου δοθούν.

Αν ούτε τώρα δεν βλέπεις φως, το Instagram προτείνει να αναφέρεις τον λογαριασμό και να ακολουθήσεις τα βήματα που θα σου δοθούν για να επανακτήσεις την πρόσβαση σου σε αυτόν. Από τη στιγμή που θα κάνεις το αίτημα, θα παραλάβεις ένα αυτόματο email από την ομάδα ασφαλείας του Instagram που θα σου ζητάει να επιβεβαιώσεις την ταυτότητά σου τα επόμενα 24ωρα.

Θα σου ζητηθεί μια φωτογραφία σου όπου θα κρατάς τον κωδικό που σου έχει δώσει το Instagram, και στη συνέχεια θα χρειαστεί να δώσεις την διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποίησες για να γραφτείς στο Instagram. Στη συνέχεια, θα σου αποσταλούν συγκεκριμένες οδηγίες για να ανακτήσεις τον λογαριασμό σου.

Πάντως, για να είσαι ασφαλής αναφορικά με τους λογαριασμούς σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρες έναν πιο δύσκολο και σύνθετο κωδικό και όχι συνηθισμένους συνδυασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 558 / position2: 1231
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb