ENTERTAINMENT

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια που έντυσε την πριγκίπισα Νταιάνα

Το φόρεμα που άφησε εποχή
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Ελληνίδα σχεδιάστρια που έντυσε την πριγκίπισα Νταιάνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χριστίνα Σταμπολιάν γεννήθηκε στην Ελλάδα και σπούδασε στην Αθήνα. Το 1970 μετακόμισε στο Λονδίνο και εργάστηκε εκεί, κυκλοφορωντας την πρώτη της συλλογή το 1978 με 80 κομμάτια.

Σήμερα εργάζεται σε μια μεγάλη εταιρεία ρούχων στο Λονδίνο ενώ συνεχίζει να ράβει για δικές της πελάτισσες.

Η Σταμπολιάν σχεδίασε το πασίγνωστο "φόρεμα εκδίκησης" της πριγκίπισσας Νταιάνα που άφησε εποχή το 1992. Από τη στιγμή που η Νταιάνα φόρεσε το συγκεκριμένο κομμάτι, η συλλογή της ξεπούλησε και απέκτησε πολλές διάσημες πελάτισσες που λάτρεψαν το μοναδικό της στυλ.

«Μια μέρα η Νταϊάνα και ο αδελφός της, Earl Spencer επισκέφτηκαν την μπουτίκ μου. Θυμάμαι που με προσέλκυσε η ομορφιά και η χάρη της και εμπνεύστηκα από αυτήν. Ηξερα ότι, καθώς ήταν μια όμορφη γυναίκα, θα μπορούσε να φορέσει κάτι που θα την δικαίωνε. Κάποιες εβδομάδες αργότερα και μετά από κάποιες δοκιμές το αποτέλεσμα παραδόθηκε σ΄αυτήν, κομμένο για να αποκαλύψει το σώμα της, όπως κανένα άλλο ένδυμα που είχε φορέσει, δεν το πέτυχε ως τώρα. Πιστεύω ότι φόρεσε το φόρεμα σε μια περίοδο που περνούσε δύσκολα στην προσωπική της ζωή. Ηταν σε ένα δείπνο στην γκαλερί «Serpentine», όπου οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν, έγιναν παγκοσμίως γνωστές. Αυτό είναι το «φόρεμα της εκδίκησης» ή το «φόρεμα του διαζυγίου» όπως το ονόμασαν οι Αμερικανοί», αναφέρει σε συνέντευξη η Χριστίνα Σταμπολιάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σχέση της και η αγάπη της με την Ελλάδα παραμένει δυνατή.

Το φημισμένο μαύρο φόρεμα μαζί με άλλα σχέδιά της, παρουσιάστηκαν πριν μερικά χρόνια σε μια εντυπωσιακή έκθεση, που παρουσιάστηκε την ίδια χρονιά στο ΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Η πολύτιμη αυτή δωρεά φιλοξενείται πλέον στον τρίτο όροφο του Κέντρου Τέχνης και αποτελεί πολύτιμο απόκτημα στις συλλογές του Δήμου Βόλου. 

Άλλωστε η ίδια προσέφερε τις δημιουργίες της για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε δημοπρασίες, ενώ τα έργα της παρουσιάζονταν συχνά σε εκθέσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως για την ενίσχυση του ιδρύματος "Children First", τον Οργανισμό προστασίας παιδιών, που εδρεύει στη Σκωτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
6 / position1: 299 / position2: 1469
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb