Πώς να κάνετε να νιώσει άνετα η γάτα σας στο νέο σπίτι

Είναι πιθανό να είναι αγχωμένη στο νέο της σπίτι
Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
Πώς να κάνετε να νιώσει άνετα η γάτα σας στο νέο σπίτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αγχωτική και δύσκολη μετακόμιση μπορεί να εξελιχθεί, φτάνοντας στο νέο σας σπίτι και ξεκινώντας μια ολοκαίνουργια ζωή σε ένα ολοκαίνουργιο κόσμο είναι σίγουρο ότι θα σας φέρει πολύ ενθουσιασμό και χαρά. Δυστυχώς, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τη γάτα σας γιατί ο αιλουροειδής σας φίλος είναι πιθανό να είναι τόσο αγχωμένος στο νέο σπίτι όσο ήταν κατά τη διάρκεια της μετακόμιση, αν όχι περισσότερο.

Οι γάτες είναι εδαφικά πλάσματα και η ύπαρξη σε άγνωστο περιβάλλον τις καθιστά ανήσυχες και φοβισμένες. Τα νέα αξιοθέατα και μυρωδιές μπορεί να είναι αρκετά ξένα και το άγνωστο μπορεί να κρύψει πολλούς κινδύνους για τον σύντροφό σας. Το γατάκι μπορεί να μπερδευτεί και να φοβηθεί και να αναστατωθεί - πρέπει να το εισαγάγετε στο νέο περιβάλλον πολύ προσεκτικά και να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον.

Αλλά πώς να βοηθήσετε μια γάτα να εγκατασταθεί σε ένα νέο σπίτι; Πώς να φτιάξετε το μικρό σας φίλο χαρούμενο και άνετο μετά την μετακόμιση; Η απάντηση έγκειται στην υπομονή και την αγάπη φροντίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς να χαλαρώσετε μια γάτα σε μια νέα κατοικία

Για να νιώσετε άνετα στη νέα σας θέση, η γάτα σας πρέπει να την γνωρίσει καλά. Ωστόσο, ο μικρός φίλος σας πρέπει να αισθάνεται ασφαλής (και η ασφάλεια θα πρέπει να είναι και η κορυφαία προτεραιότητά σας, όταν μετακομίζετε με γάτες). Έτσι, όταν μετακομίζετε μια γάτα σε μια νέα κατοικία, σας συμβουλεύουμε:

1. Ετοιμάστε ένα δωμάτιο για το κατοικίδιό σας:

Επιλέξτε ένα μικρό, ήσυχο δωμάτιο στο νέο σας σπίτι όπου θα πάρετε τη γάτα σας αμέσως μετά την άφιξη - θα είναι ευκολότερο για τον μικρό σας φίλο να εγκλιματιστεί σε μια μικρότερη περιοχή (ένα ολοκαίνουργιο σπίτι μπορεί να είναι πραγματικά συντριπτικό) και θα αισθάνονται ασφαλέστερες) μέσα σε ένα περιορισμένο χώρο. Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες που θα ψάξετε στο διαδίκτυο για μετακομίσεις σπιτιών  θα πρέπει να είναι ενήμερες.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι στην περιοχή, ότι όλα τα παράθυρα και οι πόρτες είναι καλά κλεισμένα (για να αποφευχθούν οι απόπειρες διαφυγής) και ότι ο χώρος είναι απαλλαγμένος από υπολείμματα αρωμάτων προηγούμενων κατοικίδιων ζώων.

Ρυθμίστε το δωμάτιο με οικεία αντικείμενα - το κιβώτιο απορριμάτων της γάτας σας, το κρεβάτι, το γρασίδι, το μπολ με νερό, το πιάτο φαγητού και τα αγαπημένα παιχνίδια. Οι κουβέρτες, τα μαξιλάρια και οι καρέκλες που χρησιμοποιούσε η γατούλα στο παλιό σας σπίτι. κ.λπ. Αυτά τα στοιχεία θα παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας και θα βοηθήσουν τη γάτα σας να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον?.

Παρέχετε μια κρυψώνα - Οι γάτες ασχολούνται με το φόβο με το κρυφτό, γι 'αυτό είναι σημαντικό να έχουν ένα ασφαλές μέρος για να κρυφτούν στην τραυματική περίοδο μετά τη μετεγκατάσταση. Μπορείτε να αφήσετε ένα άδειο κουτί από χαρτόνι (με μια παλιά πετσέτα ή κουβέρτα που μυρίζει σαν το παλιό σας σπίτι μέσα) στο δωμάτιο, βάλτε μια κουβέρτα πάνω από μια καρέκλα ή έναν καναπέ, αφήστε μια πόρτα ντουλάπα ανοιχτή κλπ.

2. Αφήστε τη γάτα σας άνετα στο ασφαλές δωμάτιο:

Κρατήστε τη γάτα σας στον μεταφορέα που ταξίδεψε έως ότου τα δωμάτιο να είναι έτοιμο.

Πάρτε τον μεταφορέα στο καθορισμένο δωμάτιο, κλείστε την πόρτα πίσω σας, τοποθετήστε το δοχείο στο πάτωμα και ανοίξτε το. Αφήστε τη γάτα σας να βγει όταν είναι έτοιμη - ο μεταφορέας είναι ένας ασφαλής χώρος για το κατοικίδιο ζώο σας, ώστε να μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν μέσα για κάποιο χρονικό διάστημα. Μόλις αισθάνονται ασφαλείς, θα αποτολμήσουν και θα εξερευνήσουν.

Παρέχετε φρέσκο ​​νερό, ποιοτικά τρόφιμα και μερικές ειδικές περιποιήσεις και δείξτε στο κατοικίδιο ζώο σας τη θέση του κιβωτίου απορριμάτων.

Εάν η γάτα σας κρύβεται μόλις βγει από τον μεταφορέα, ας είναι. Βάλτε λίγο φαγητό και ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια τους έξω από το σημείο που κρύβονται και κρατήστε την περιοχή ήσυχη. Το γατάκι θα βγει όταν νιώσει ότι είναι ασφαλές. Όταν ψάχνετε στο ίντερνετ για μεταφορική αθήνα να είστε προετοιμασμένοι για όλες τις απαιτήσεις και ανάγκες της γάτας σας.

Μην αφήνετε τη γάτα σας έξω από το δωμάτιο για μερικές ημέρες - έως ότου ο γούνινος σύντροφός σας έχει υποκινηθεί και έχετε αποσυμπιέσει τα περισσότερα από τα αντικείμενά σας και τα κατοικίδια ζώα σας. Μπορεί να χρειαστεί μια εβδομάδα πριν το γατάκι είναι έτοιμο να εξερευνήσει έξω από το ασφαλές δωμάτιο.

3. Εισάγετε προσεκτικά τη γάτα σας στο υπόλοιπο σπίτι

Όταν η γάτα σας βρεθεί άνετα στο δωμάτιο, μπορείτε να την αφήσετε να ανακαλύψει το υπόλοιπο σπίτι σας - το γατάκι μπορεί πάντα να υποχωρήσει στο καταφύγιό του εάν αισθάνεται αβέβαιο ή φοβισμένο.

Αφήστε τη γάτα σας να περιπλανηθεί ελεύθερα και να εξερευνήσει με τον δικό της ρυθμό. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχουν αποκλειστεί όλες οι εξωτερικές εξόδους (καθώς είναι πολύ νωρίς για να αφήσετε τον φίλο σας έξω από την γάτα σας) και το σπίτι σας είναι όσο το δυνατόν φιλικότερο προς τη γάτα (ελέγξτε για επικίνδυνα υλικά συσκευασίας όπως πλαστικό περιτύλιγμα και ταινία συσκευασίας και αιχμηρά αντικείμενα όπως ψαλίδια ή κόφτες κουτιού).

Καλό να γνωρίζετε: Πόσο καιρό χρειάζεστε για να κρατήσει τη γάτα σας μέσα μετά τη μετακόμιση; Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα η γάτα σας ανακάμπτει από το άγχος, αλλά σας συμβουλεύουμε να κρατήσετε τον σύντροφό σας σε εσωτερικούς χώρους για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τη μετεγκατάσταση - μέχρι να συνηθίσουν στο νέο σας σπίτι. Μετά από αυτή την αρχική περίοδο εγκλιματισμού, μπορείτε να πάρετε τη γάτα σας έξω και να την αφήσετε να εξερευνήσει λίγο. Πάρτε το γατάκι πίσω στο σπίτι μετά από δεκαπέντε λεπτά περίπου. Μπορείτε να αυξήσετε αργά το χρόνο έξω μέχρι η γάτα σας να γνωρίσει την περιοχή και να αισθάνεται ασφαλής στο νέο περιβάλλον. Απλά βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας φορά ένα κολάρο με τον αριθμό τηλεφώνου σας και μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τις πληροφορίες του μικροτσίπ - έτσι ο μικρός φίλος σας μπορεί να σας επιστραφεί σε περίπτωση που χαθεί στη νέα περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
19 / position1: 408 / position2: 1034
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb