ENTERTAINMENT

Η γηραιότερη tattoo artist είναι 104 ετών και τα σπάει

Πελάτες από όλον τον κόσμο την επισκέπτονται για τη δουλειά της
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η γηραιότερη tattoo artist είναι 104 ετών και τα σπάει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι 102 χρονών και είναι η γηραιότερη tattoo artist των Φιλιππινών. Είναι η γηραιότερη mambabatok στη χώρα της, όπως ονομάζονται όσοι ασκούν μια αρχαία παράδοση στο τατουάζ. Όταν είδαν αυτό στο πόδι της κόρης τους, τους κόπηκαν τα πόδια! Δυστυχώς όμως, ήταν πλέον αργά.

Αν και έχει φτάσει 102 ετών, η Whang-Od Oggay συνεχίζει να ασκεί μια παράδοση αιώνων στο τατουάζ στην επαρχία Kalinga των Φιλιππινών. Είναι η γηραιότερη mambabatok στη χώρα, όπως ονομάζονται όσοι ασκούν μια συγκεκριμένη, πατροπαράδοτη τεχνική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

IᑎkEᗪ by this Legend Apo Wнang Od.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ДEAHA PEЛOДЖ.🇵🇭 (@deereloj) στις

Κάθε χάραμα ξυπνά και ετοιμάζει ένα μείγμα από μελάνι από στάχτη πεύκου και νερό. Είναι τόσο ονομαστή στη δουλειά της που πολλοί δεν διστάζουν να κάνουν το οδικό ταξίδι των 15 ωρών από τη Μανίλα μέχρι ορεινό, δύσβατο χωριό της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

104yr old Whang-Od - last living traditional tattoo artist of the Butbut tribe tucked away in Cordillera mountains. Journey required improvising 24+hours by bus, several van // motorbike rides from kind strangers hugging mountain sides thru some heavy rains, hiking & a homestay in the village with a family all too happy to accommodate us. Twas a beautiful experience

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Brennan (@emily_bren) στις

Τα εργαλεία και τα υλικά της είναι όλα φυσικά. Κάνει τατουάζ εισάγοντας στο εσωτερικό του δέρματος το χειροποίητο μελάνι με ένα αγκάθι και ένα ξύλο μπαμπού. Τα σχέδιά της ποικίλλουν από απλά σχήματα μέχρι tribal μοτίβα και ζώα. Όλα κουβαλούν συμβολισμούς, όπως η δύναμη, η ομορφιά και η γονιμότητα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Looking for joiners in our Buscalan Trip on January 27 to 28 for Php 2,700 #whangod #tattoo #mambabatok #kalingatattoo #ancientart #tradition #kalinga #buscalan #pinasmuna #project81provincesph #traveller #backpacking #soulsearching #adventure #explore #wanderlust #wandering #outdoor #nature #scenery #destination #piratabackpackers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grace Kristine 〰️ (@iamgrasyapantasya) στις

Η συγκεκριμένη body art ξεκίνησε από τους αυτόχθονες πολεμιστές Butbut, οι οποίοι έκαναν τατουάζ με μια σημαντική προϋπόθεση: να είχαν σκοτώσει κάποιον. Για τις γυναίκες, από την άλλη, είχαν ανέκαθεν αισθητικό ρόλο. Η Whang-Od θυμάται ότι όταν ήταν μικρή οι φίλοι της κάλυψαν τα χέρια και τα πόδια της με τατουάζ. Στα 15 χρόνια της ήταν ο πατέρας της που τη μύησε σε αυτή την τέχνη, η οποία μέχρι τότε αποτελούσε αντρικό άβατο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

🖤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rajayana Librojo Fajatin (@rayafajatin) στις

Η παράδοση των mambabatok, περνάει από τη μία γενιά στην επόμενη από τους συγγενείς εξ αίματος. Η Whang-Od δεν έχει δικά της παιδιά, έτσι εκπαιδεύει τα ανίψια της να τη διαδεχτούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
1 / position1: 11436 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb