ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως να διατηρήσετε την συσκευή σας ασφαλή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Οι περιβαλλοντικές ζημίες αποτελούν κοινή απειλή για τις συσκευές σας
Από το NEWSROOM
Πως να διατηρήσετε την συσκευή σας ασφαλή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
Free-Photos από το Pixabay

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ώρα για ήλιο, άμμο και surf. Αυτά τα αγαπημένα καλοκαιρινά παιχνίδια μπορούν δυστυχώς να προκαλέσουν καταστροφή για τα ηλεκτρονικά σας. Οι περιβαλλοντικές ζημίες αποτελούν κοινή απειλή για τις συσκευές σας, αλλά μπορούν να αποφευχθούν με τη λήψη των σωστών προφυλάξεων.

Υπερβολική ζέστη

Κάθε φορά που η συσκευή σας είναι ενεργοποιημένη, θα εκπέμπει θερμότητα. Όλα τα κινούμενα μέρη και η ισχύς που απαιτείται για την εμφάνιση του εγγράφου λέξης ή της εφαρμογής YouTube οδηγούν στο να γίνει ζεστό το τηλέφωνο ή ο υπολογιστής σας. Όταν τα ήδη ζεστά μέσα εκτείνονται στον ήλιο είναι όταν μπορεί να συμβούν πολλά θέματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να επιταχύνει τις χημικές αντιδράσεις, καταστρέφοντας τους ηλεκτρολύτες που συγκρατούν μια φόρτιση, με αποτέλεσμα την γρήγορη αποστράγγιση της μπαταρίας

Η άμεση ηλιοφάνεια σε μια οθόνη μπορεί να καταστρέψει την οθόνη και να χαλάσει την εικόνα

Θέρμανση = επέκταση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ρωγμές και άλλες ζημιές στη συσκευή σας

Ακόμα και αν τα μέσα δεν είναι σε χρήση, απλά κάθεστε στον ήλιο ή σε ένα ζεστό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν ζημιά και αργούς χρόνους λειτουργίας

Η μάχη αυτών των περιστάσεων δεν είναι δύσκολη, απλά πρέπει να είστε πιο ευσυνείδητοι από πού και πότε χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Πρώτον, μην αφήνετε τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας σε ένα καυτό αυτοκίνητο, ακόμα κι αν είναι μόνο για μια στιγμή. Πάρτε το στο κατάστημα ή οπουδήποτε αλλού τρέχετε τα πράγματα έτσι ώστε τα ηλεκτρονικά σας μπορούν να επωφεληθούν από τον κλιματισμό. Η ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο, αλλά και από κινητές συσκευές είναι πολλές φορές πάρα πολύ δύσκολη και πρέπει να την αναλαμβάνουν επαγγελματίες.

Δεύτερον, αν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας, απενεργοποιήστε την. Αυτός είναι ένας καλός κανόνας όχι μόνο για όταν υπάρχει ένα κύμα καύσωνα αλλά για οποιονδήποτε χρόνο. Η ενεργοποίηση της συσκευής σας θα διατηρήσει την ψύξη της και θα τη διατηρήσει σε αποδεκτή ζώνη θερμοκρασίας. Τέλος, μερικές φορές απλά να χτυπάει κάποιος ανεμιστήρας στη συσκευή σας ενώ χρησιμοποιείται, μπορεί να το κρατήσει από υπερθέρμανση.

Επί της γης και της θάλασσας

Το να είσαι παραθαλάσσιος είναι ένας ιδανικός τρόπος να περάσεις τις διακοπές σου, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι θα πάρεις άμμο σε μέρη που δεν θέλεις ποτέ άμμο, όπως στο τηλέφωνό σου. Η λήψη άμμου στο τηλέφωνό σας μπορεί να αποτρέψει τη σωστή φόρτιση και μπορεί να καταστρέψει ακόμη και την οθόνη σας από μέσα. Η τοποθέτηση του τηλεφώνου σας μέσα σε μια πλαστική σακούλα σάντουιτς είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα σωματίδια.

 

Το νερό οποιουδήποτε είδους είναι επιζήμιο για τη συσκευή σας. Υπάρχουν μερικά τεχνάσματα του εμπορίου που μπορούν να σας βοηθήσουν να στεγνώσετε το τηλέφωνό σας, όπως να απενεργοποιήσετε αμέσως το τηλέφωνό σας και να το τοποθετήσετε σε πακέτα ρύζι ή ζελέ. Αλλά τελικά, η τοποθέτηση σε μια πλαστική σακούλα σάντουιτς ή σε άλλες αδιάβροχες θήκες μπορεί να είναι αυτό που το σώζει από τα κύματα και το καταστρεπτικό αλμυρό νερό. Να είστε πολύ προσεκτικοί αν προσπαθήσετε μόνοι σας να κάνετε ανάκτηση αρχείων σε περίπτωση απώλειας δεδομένων.

Η τελευταία λύση για τη φροντίδα των μέσων ενημέρωσης

Μερικές φορές η καλύτερη λύση είναι: αν δεν χρειάζεστε πραγματικά τη συσκευή σας όταν οδηγείτε στο αυτοκίνητο ή χαλαρώνετε στην παραλία, αφήστε την στο σπίτι όπου είναι ασφαλές. Αν το μέσο εκτύπωσης σας υποφέρει από ζημιές που το καθιστά εντελώς ακατάλληλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
14 / position1: 335 / position2: 701
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb