ENTERTAINMENT

Η πρώτη ερώτηση του Γεωργούλη στην Ευρωβουλή

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 22, 2019
Η πρώτη ερώτηση του Γεωργούλη στην Ευρωβουλή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ερώτηση σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας για τους χρήστες

Ο Αλέξης Γεωργούλης κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το FaceApp, την viral εφαρμογή των τελευταίων ημερών.

Μετά την τεράστια απήχηση της εφαρμογής, την οποία έχουν «κατεβάσει» περισσότεροι από 100.000.000 χρήστες σε 121 χώρες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με το FaceApp, σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας για τους χρήστες.

«Αν και το πλαίσιο της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ιδιαίτερα προηγμένο, αφού ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (Κανονισμός 2016/679) τέθηκε σε ισχύ πολύ πρόσφατα, οι δραστηριότητες της εταιρίας βρίσκονται εκτός Ε.Ε» επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Αλέξη Γεωργούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Face App έγινε δημοφιλές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες. Αυτή την στιγμή η εφαρμογή είναι από τις πρώτες σε μεταφορτώσεις σε 121 κράτη και υπολογίζεται ότι πάνω από 150 εκ. χρήστες την έχουν χρησιμοποιήσει. Οι άδειες που ζητά από τους χρήστες περιλαμβάνουν πρόσβαση σε τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων. Η λειτουργία της έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε ειδικούς στο δίκαιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Προκύπτουν ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών, ειδικά αν δεν εφαρμόζεται επαρκώς το νομικό πλαίσιο της ΕΕ. Δεδομένου ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (face recognition technology) και συλλέγει βιομετρικά στοιχεία, ενώ η έδρα της εταιρίας που την ανέπτυξε και την διαχειρίζεται βρίσκεται εκτός Ε.Ε ερωτάται η Επιτροπή:

1. Πως προστατεύονται οι χρήστες ενώ συγκατατίθενται «επ'αόριστον, σε μη αποκλειστική πρόσβαση και άδεια» για «εμπορικές χρήσεις» χωρίς πρωτίστως να ενημερώνονται με διαφάνεια για τους όρους και χωρίς δυνατότητα ανάκλησης;

2. Εξασφαλίζεται η εξωεδαφική εφαρμογή και τήρηση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων σε περίπτωση μεταφοράς και επεξεργασίας των δεδομένων των χρηστών σε άλλη τοποθεσία εκτός της Ε.Ε. που δραστηριοποιείται η εταιρία ή συνεργαζόμενες με αυτήν;

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
5 / position1: 476 / position2: 833
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb