THINK

7+1 πράγματα που θεωρούμε αμερικανικά, αλλά δεν είναι

Εχουν περάσει στη συνείδησή μας ως made in USA
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
7+1 πράγματα που θεωρούμε αμερικανικά, αλλά δεν είναι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μάρκετινγκ κάνει την καλύτερη δουλειά

Το τζιν παντελόνι φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο Μάντσεστερ το 1873 και φυσικά στη συνέχεια ο δαιμόνιος Levi Strauss τα έφερε στην Αμερική!

Βρετανικός ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ; Ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ: τo «Star–Spangled Banner» έχει τις ρίζες του σε ένα βρετανικό τραγούδι του 18ου αιώνα.

Τα hot dog παρόλο που λόγω ταινιών και σειρών έγιναν κάτι σαν... εθνικό προϊόν της Αμερικής, αυτό το νόστιμο σνακ γεννήθηκε στη Βιέννη και τη Φρανκφούρτη. Η ιδέα του hot dog ανήκει σε έναν Πολωνό μετανάστη που εγκαταστάθηκε στο Coney Island.

H μηλόπιτα που τόσα έχουν πει και γράψει οι Αμερικανοί για αυτήν δεν ξεκίνησε από τα μέρη τους. Μηλόπιτες έφτιαχναν στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά και στη Ρώμη ως... αλμυρή εκδοχή. Ως γλυκό εμφανίστηκε το 1589 στην Αγγλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φιστικοβούτυρο που επίσης καταναλώνουν με τους κουβάδες οι Αμερικανοί έχουν τις ρίζες τους αλλού.. Οι Ίνκας και οι Αζτέκοι είναι οι πρώτοι που σκέφτηκαν το άλεσμα του φιστικιού!

Η τηλεόραση είναι ιδέα των Ρώσων του 1910, που αναπτύχθηκε το 1925 στην Αγγλία.

Οι cowboys που έχετε στο μυαλό σας ξεκίνησαν από το Μεξικό: Τον τυπικό cowboy συναντάει κανείς πρώτη φορά στον Δον Κιχώτη του Θερβάντες και ως κτηνοτρόφο στο Μεξικό με τους κλασικούς «Βακέρος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 657 / position2: 1329
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb