ΠΡΟΣΩΠΑ

Σοφία Βουλαλά: Mια ξεχωριστή make up artist

Από τις πασαρέλες στις ταινίες και στη φιλανθρωπία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Σοφία Βουλαλά: Mια ξεχωριστή make up artist

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σοφία Βουλαλά είναι εξειδικευμένη και βραβευμένη make up artist. Το 2003, αποφοίτησε από το Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, ενώ σπούδασε και στο Carole Ecole Superiere D' Esthetique, στη Γαλλία.  Από το 2003 εργάζεται ως make up artist, τόσο στον χώρο της ομορφιάς, όσο και στο καλλιτεχνικό στερέωμα, δουλεύοντας σε θεατρικές παραστάσεις, φωτογραφίσεις, φεστιβάλ, shows και εκθέσεις.

Επιπλέον, είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, εργάζεται σε μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες, με πολλές συμμετοχές και βραβεία από διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 2017, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Make Up από το Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου Αθήνας για τη δουλειά της στην ταινία White Collar.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε ιδιωτικές σχολές της Θεσσαλονίκης και τα τελευταία 5 χρόνια διοργανώνει το Thessaloniki Fashion Project μαζί με την Ιωάννα Πετειναράκη. Πρόσφατα με την βοήθεια των συντελεστών της δημιούργησε για φιλανθρωπικό σκοπό το “Metamorphosis” για την ενίσχυση της ομάδας Therapy Dogs .

Είσαι μια make up artist που δεν σταματά πουθενά. Και φιλανθρωπικό έργο και μια διοργάνωση που κρατά πολλά χρόνια!

Κατάφερα αυτο που αγαπώ γίνει επάγγελμα μου, παρόλο τις δυσκολίες πάντα βρίσκεται χρόνος και ενεργεια. Βοηθά ο καλός προγραμματισμός και οι καλοί συνεργάτες, για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα.

Πώς αποφάσισες να ετοιμάσεις το ημερολόγιο του 2019 με όλους αυτούς τους γνωστούς καλλιτέχνες;

Σε μια περίοδο ανησυχίας, μοιράστηκα αυτή την ιδέα με 2-3 φίλους και συνεργάτες, οι οποίοι κ με παρότρυναν, να το προχωρήσω .
Δουλεύοντας συστηματικά με ηθοποιούς ως make-up artist και ως μέλος στο Therapy Dogs, αυτός ο συνδυασμός ήταν πιστεύω, κάτι το αναπόφευκτο .

Πόσο εύκολη είναι η δουλειά ενός μακιγιέρ στην εποχή μας; Bοηθούν τα social media;

Η κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της, προσωπικός μου στόχος είναι να αντιμετωπίζω κάθε τι αισιόδοξα, κοιτώντας παράλληλα το μέλλον.

Γενικά, είναι, από ποια πλευρά βλέπεις τα πράγματα. Εάν τα πάρεις από τη θετική πλευρά, στη σημερινή εποχή και λόγω του διαδικτύου, είναι πιο εύκολο να σε βρουν πιθανοί πελάτες και γενικότερα να γίνεις πιο αναγνωρίσιμος. Υπάρχει και η αρνητική χροιά βέβαια, της πιθανότητας υπερέκθεσης με μεγαλύτερο ανταγωνισμό και καθόλου αξιοκρατικές διαδικασίας. Όμως, επιλέγω να μένω στα θετικά και να χτίζω επάνω σε αυτά. Όλα θέλουν το χρόνο τους και δυνατές βάσεις, εάν χρησιμοποιήσεις σωστά τα social media και κανείς focus στη δουλειά σου, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις.

Τι συμβουλές θα έδινες σε ένα κορίτσι που θέλει να ακολουθησει το επάγγελμά σου;

Να εκμεταλλευτεί, με την καλή έννοια, την κάθε ευκαιρία που της δίνεται.
Δεν αρκεί το ταλέντο μόνο, μπορεί με ηθική , υπομονή, προσπάθεια και πολύ δουλειά να φτάσει στο στόχο της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
3 / position1: 1536 / position2: 2360
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb