SKIN CARE

Γιατί δεν πρέπει να παραλείπεις τα after sun προϊόντα μετά την παραλία

Το δέρμα σου τα έχει πολύ περισσότερη ανάγκη από όσο πιστεύεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Γιατί δεν πρέπει να παραλείπεις τα after sun προϊόντα μετά την παραλία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο, οι υπεριώδεις ακτίνες επιτίθενται με σφοδρότητα στην επιδερμίδα» επισημαίνει ο δερματολόγος Howard Murad και στο τέλος της ημέρας οι άμυνές της αποδυναμώνονται εντελώς: το προστατευτικό υδρολιπιδικό φιλμ λεπταίνει, η επιδερμίδα γίνεται πιο διαπερατή από τις υπεριώδεις ακτίνες με συνέπεια των πολλαπλασιασμό των ελεύθερων ριζών.

Ταυτόχρονα, λόγω της ορατής αφυδάτωσης το δέρμα αποκτά θαμπή όψη χάνοντας κάθε ίχνος ελαστικότητας και απαλότητας».

Για να μην αφήσεις την επιδερμίδα σου να αφυδατωθεί -με επακόλουθο το αντιαισθητικό ξεφλούδισμα- αλλά και για να επιμηκύνεις το μαύρισμά σου, καλύτερος σύμμαχός σου είναι τα προϊόντα για μετά τον ήλιο.

Πέρα από την ωραία αίσθηση, τη μυρωδάτη υφή και τη μαλακή όψη που θα δώσουν στην επιδερμίδα σου. τα after sun αποτελούν και ένα άριστο εναλλακτικό μέσο για ολοκληρωμένη φροντίδα, αφού οι πρωτοποριακές συνθέσεις τους είναι υψηλής περιεκτικότητας σε συστατικά που βοηθούν τη φυσική αποκατάσταση της επιδερμίδας, ενώ τα βασικά συστατικά τους (βιταμίνες C και Ε, ευεργετικά φυτικά εκχυλίσματα, βούτυρο karate, βανίλια και aloe vera) προλαμβάνουν τις φθορές διατηρώντας το δέρμα σου συνεχώς δροσερό και αναζωογονημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν λανθασμένα πως τα προϊόντα after sun είναι χρήσιμα μόνο για όσες έχουν καεί.

Εγώ σου προτείνω να τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση όλο το καλοκαίρι, ακόμη και όταν είσαι στην πόλη.

Πως θα περιποιηθείς το δέρμα σου πριν βάλεις after sun:

  • Λίγο πριν τη χρήση ενός προϊόντος after sun κάνε ένα χλιαρό ντους με ένα δροσερό αφρόλουτρο για να κατευνάσεις λίγο τη «φλογισμένη» επιδερμίδα σου
  • Μη χρησιμοποιείς σκληρά σαπούνια και σφουγγάρια που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και τσούξιμο
  • Μετά το απαλό στέγνωμα με μια μαλακή πετσέτα, άπλωσε αρκετή ποσότητα από το προϊόν για να καταπραΰνεις τη δυσάρεστη αίσθηση καψίματος από τον ήλιο, φροντίζοντας να το ανανεώσεις έπειτα από μια ώρα
  • Προαιρετικά, φύλαξε το after sun στο ψυγείο για ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση δροσιάς και αποτελεσματικότητα

Περισσότερες συμβουλές:

Για ηλιοκαμμένη όψη που θα διαρκεί, απόφυγε να χρησιμοποιείς προϊόντα πίλινγκ και κρέμες με AHA, γιατί μαζί με τα επιφανειακά κύτταρα της επιδερμίδας απομακρύνουν και το χρώμα.

Για βαθιά ενυδάτωση αλλά και για να τονίσεις το μαυρισμά σου πριν τη βραδινή σου έξοδο άπλωσε σε όλο το σώμα σου Johnson's Baby Oil. Η λάμψη που χαρίζει θα σε εντυπωσιάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 497 / position2: 1225
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb