IT'S COMPLICATED

Εσύ γνωρίζεις τι είναι η τριαδική σχέση;

Αν ναι, θα έκανες; Αν όχι, ήρθε η ώρα να μάθεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Εσύ γνωρίζεις τι είναι η τριαδική σχέση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι η τριαδική σχέση; Ένα μοτίβο σχέσης που πλέον αποτελεί πολύ μόδα ανάμεσα στους millenials, είναι η σχέση με τρεις συντρόφους ή αλλιώς η τριαδική σχέση όπως ονομάζεται. Πρόκειται για μια σχέση που ανήκει στο είδος των πολυερωτικών σχέσεων και βασίζεται κατά κύριο λόγο όχι τόσο στην σαρκική, αλλά περισσότερο στην πνευματική σύνδεση των συντρόφων.

Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να δοκιμάσει να κάνει τριαδική σχέση, θα πρέπει πρώτα από όλα να κάνεις κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό του, οι οποίες θα του δώσουν την απάντηση για το αν θα μπορούσε να διαχειριστεί μια τέτοιου είδους σχέση.

Ακολουθούν τα βασικά ερωτήματα για την τριαδική σχέση:

  1. Ζηλεύεις πολύ;
  2. Αν είσαι ήδη σε σχέση, το να κάνετε τριαδική σχέση είναι κοινή επιθυμία με το ταίρι σου;
  3. Ποιο είναι το κίνητρο σου ή και του συντρόφου σου αν είσαι σε σχέση;
  4. Αν έχεις σχέση, πόση ασφάλεια νιώθεις μέσα σε αυτή;
  5. Ποιοι είναι οι κανόνες που θα ήθελες να θέσεις στην τριαδική σου σχέση;
  6. Πως θα επηρεάσει το μέλλον της σχέσης σας η τριαδικότητα;

Στην τριαδική σχέση κυριαρχεί η ισότητα και η κοινή επιθυμία. Αυτού του είδους η σχέση έχει να κάνει με την αγάπη. Αυτή τη φορά δεν είναι το σeξ η αφορμή, ούτε και ο στόχος: οι τριαδικοί αγαπούν τους συντρόφους τους χωρίς όρια, έξω από κάθε κοινωνικό ή ηθικό πλαίσιο. Θέτουν την αγάπη πάνω και πέρα από κάθε ταμπού, σχήμα, θεσμό και κλισέ.

Επιπλέον, είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν το σeξ υπερεκτιμημένο και το προσπερνούν εύκολα ή το ανταλλάσσουν με πιο εγκεφαλικές ηδονές. Σε κάθε περίπτωση όμως, προκειμένου να λειτουργήσει το νέο αυτό σχήμα πρέπει να υπακούει στις τρεις βασικές αρχές του πολυερωτισμού: 

  • Την Οργάνωση

Οι πολυερωτικές σχέσεις χρειάζονται καλό προγραμματισμό για να μη δημιουργείται συνωστισμός, αλλά και για να ενημερώνονται όλοι για τις τελευταίες εξελίξεις. Αν μέχρι τώρα τα έβρισκες σκούρα για να συντονιστείς με τον ένα και μοναδικό σύντροφο της ζωής σου, ο πολυερωτισμός θα σου φανεί βουνό.

  • Την Ειλικρίνεια

Βασικός κανόνας των πολυερωτικών σχέσεων είναι να λέμε την αλήθεια μεταξύ μας. Τα ψέματα είναι ντεμοντέ.

  • Το Ανοιχτό μυαλό

Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά το πώς βλέπει κανείς τα πράγματα. Στις πολυερωτικές σχέσεις δεν χωράνε συντηρητισμοί. Χωράνε όλοι οι καλοί.
Βασικός κανόνας: Safe sex. Ο υποχρεωτικός όρος για τη συμμετοχή σου σε μια πολυερωτική συντροφιά είναι να τηρείς ευλαβικά και απαρέγκλιτα τους κανόνες της υγιεινής και της ασφάλειας. Αν ένας από την «οικογένεια» φερθεί απερίσκεπτα, όλοι θα υποστούν τις συνέπειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για την αποδοχή από τρίτους είναι θέμα χρόνου, έως ότου οι κοινωνίες αποδεχτούν αυτό το νέο είδος σχέσης.

Αν λοιπόν είσαι αρκετά ανοιχτός και το ίδιο κάνουν και οι σύντροφοι σου μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το σχεσιακό μοτίβο σε περίπτωση που θέλεις να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις κάτι πέραν των συνηθισμένων και αν δεν σου βγει πολύ απλά μπορείς να το απορρίψεις. Αρκεί φυσικά να μην πέσεις στη λούπα της παράλληλης σχέσης, που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 474 / position2: 2946
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb