ΥΓΕΙΑ

Να τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν ερωτεύεσαι

Τι ανακάλυψαν οι ερευνητές από το Trinity College στο Δουβλίνο
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Να τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν ερωτεύεσαι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μας συμβαίνει ακριβώς όταν ο έρωτας μας χτυπά κατακούτελα; Αυτό που φταίει όταν ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα είναι ο έσω προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως αυτό που ταράζεται και αναστατώνεται και ευθύνεται εν τέλει για τον έρωτα είναι οι  διαφορετικές περιοχές του έσω προμετωπιαίου φλοιού που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου σας

Πώς το διαπίστωσαν αυτό; Με το speed dating! 78 γυναίκες και 73 άνδρες, όλοι τους ετεροφυλόφιλοι και ελεύθεροι γνωρίστηκαν μεταξύ τους για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

39 εξ αυτών υποβλήθηκαν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI), ενώ παράλληλα παρατηρούσαν τις φωτογραφίες των ατόμων που επρόκειτο να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της επόμενης φάσης και αξιολογούσαν τον καθένα από το 1 ως το 4 (με το 4 να αντιστοιχεί στο «θέλω πολύ να βγω μαζί του»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο speed dating συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια στα οποία ουσιαστικά αποκάλυπταν ποιο από τα πρόσωπα που είδαν θα ήθελαν να ξαναδουν. Οι ερευνητές είδαν ότι το αρχικό ενδιαφέρον όσων είχαν υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία απέναντι στους εικονιζόμενους στις φωτογραφίες ήταν κατά 63% αληθινό και κατά τη συνάντηση στο speed dating.

Όταν λοιπόν κάποιος από τους εθελοντές έβλεπε κάποιο άτομο που του άρεσε, ενεργοποιούνταν μια συγκεκριμένη περιοχή του έσω προμετωπιαίου φλοιού που ονομάζεται PCC (Paracingulate Cortex). Αυτό το σημείο έμεινε "στα κόκκινα" για το πρόσωπο που ενδιαφέρονταν και αυτό επηρέασε και την τελική απόφαση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 384 / position2: 861
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb