ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποτέ πρέπει να αρχίσεις το σeξ σε μια σχέση σύμφωνα με την επιστήμη

Δεν είναι πολύ ξεκάθαρη

Ποτέ πρέπει να αρχίσεις το σeξ σε μια σχέση σύμφωνα με την επιστήμη
@inspiringtips.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για πολλά νέα ζευγάρια, το γεγονός ότι η σχέση προχωράει αργά ή γρήγορα μπορεί να μετατραπεί σε μια διαρκή ανησυχία και αυξανόμενο άγχος. Πότε λοιπόν πρέπει να κάνεις σeξ για πρώτη φορά σε μια νέα σχέση σύμφωνα με την επιστήμη;

Η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη. Κι αυτό γιατί πολύ λίγες έρευνες έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα. Το 2000, το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις διεξήγαγε μια έρευνα, για το αν το να πεις «Σ΄ αγαπώ» πριν κάνεις σeξ, έχει ευεργετική επίπτωση σε μια σχέση. Ρωτώντας 300 φοιτητές, άνδρες και γυναίκες, η έρευνα έδειξε πως έχει. Για τους περισσότερους που έκαναν σeξ και μετά είπαν «Σ’ αγαπώ», η πρώτη φορά ήταν αρνητική εμπειρία.

Ο συναισθηματικός δεσμός είναι κλειδί για καλύτερο σeξ, είτε αφορά την πράξη είτε το timing. Το πιο σημαντικό, όπως αναφέρει ο ψυχοθεραπευτής Barton Goldsmith από την Καλιφόρνια, είναι κανένας να μην πιέσει τον άλλον. Οπότε είναι καλύτερο να περιμένεις, μέχρι και οι δυο να αισθανθείτε άνετα.

Υπάρχουν τρεις επιλογές σύμφωνα με έρευνες. Η πρώτη είναι να περιμένουμε λίγες εβδομάδες, ώστε ο χρόνος που θα περάσουμε με τον άλλον να αυξήσει την επιθυμία και τα συναισθήματα. Μόνο λίγες βέβαια, γιατί αλλιώς μπορεί η επιθυμία να αρχίσει να χάνεται. Με αυτήν συμφωνεί περισσότερο ο Goldsmith.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη επιλογή είναι οι τρεις μήνες. Αν περάσει αυτή η περίοδος και ακόμα θέλετε ο ένας τον άλλον, τότε το σeξ θα είναι καλύτερο και η σχέση θα είναι δυνατότερη. Τότε είσαι πιο σίγουρος για τον άλλο και δεν φοβάσαι να πληγωθείς.

Η Τρίτη επιλογή βασίζεται περισσότερο σε πιο θρήσκους ανθρώπους. Μια έρευνα που έγινε το 2010, έδειξε πως όσοι περιμένουν μέχρι τον γάμο, έχουν αργότερα πιο σταθερές σχέσεις με γερά θεμέλια. Ωστόσο αυτή η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από μια εκκλησία, που δεν είναι και φανατικός υποστηρικτής του σeξ εκτός γάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 231 / position2: 1282
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb