ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υγιεινές τροφές που πρέπει να καταναλώνεις με μέτρο

Γιατί έχουν πολλές θερμίδες
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Υγιεινές τροφές που πρέπει να καταναλώνεις με μέτρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι νόστιμες και υγιεινές, χωρίς κακά λιπαρά, φυσικές και προτείνονται σε προγράμματα διατροφής. Ο λόγος για τις 8 τροφές που θα διαβάσεις παρακάτω και τις οποίες όμως θα πρέπει να προσέξεις τι ποσότητες τους καταναλώνεις, καθώς είναι πλούσιες σε θερμίδες.

Αν θέλεις να χάσεις βάρος θα πρέπει να τις τρως με πρόγραμμα και σε συγκεκριμένα γραμμάρια, αλλιώς μάλλον θα βάλεις κιλά. Διάβασε αναλυτικά τι σου προσφέρει η κάθε μια και απλο εδώ και πέρα βάλε ένα μέτρο στην απόλαυση.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει διπλάσια ποσότητα καλίου από τη μπανάνα, το φρούτο που μας έρχεται πρώτο στο μυαλό όταν μιλάμε για κάλιο. Είναι επίσης από τα φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Το 75% των θερμίδων του αβοκάντο προέρχονται από λιπαρά, είναι όμως καλά λιπαρά. Ωστόσο, το αβοκάντο πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε λιπαρά.

Γλυκοπατάτα

Εάν καταναλωθούν με μέτρο και μαγειρευτούν με υγιή τρόπο (όχι τηγανιτές) οι γλυκοπατάτες είναι θρεπτικές και έχουν θετικές επιδράσεις στην υγεία. Παρόλα αυτά ως αμυλούχο λαχανικό περιέχουν αρκετούς υδατάνθρακες και θερμίδες. Ανθρωποι με ιστορικό πέτρας στο νεφρό καλό θα ήταν να αποφύγουν την υπερβολική κατανάλωση γλυκοπατάτας, αφού είναι πλούσια σε οξαλικό οξύ που συμβάλλει στη δημιουργία πέτρας. Τέλος, η γλυκοπατάτα είναι πολύ υψηλή σε βιταμίνη Α, η οποία αποθηκεύεται στο σώμα. Όταν τα επίπεδα της βιταμίνης Α αυξηθούν υπερβολικά, το δέρμα και τα νύχια μπορεί να αποκτήσουν πορτοκαλί χρώμα.

Τόνος σε κονσέρβα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή έχει αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Θέλει προσοχή ιδίως για τις εγκύους.

Καρότα

Η υπερβολική κατανάλωση καρότων μπορεί να χρωματίσει το ανθρώπινο δέρμα και αυτό μπορεί να γίνει για δύο λόγους. Είτε επειδή το σώμα δεν μπορεί να επεξεργαστεί την καροτίνη, είτε επειδή το τοξικό φορτίο του συκωτιού είναι αυξημένο.

Παντζάρια

Μεγάλη ποσότητα παντζαριών μπορεί να προκαλέσει τον σχηματισμό πέτρας και αυτό συμβαίνει γιατί επιβαρύνουν τη λειτουργία των νεφρών.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή και σε μικρές ποσότητες, γιατί περιέχουν πολλές θερμίδες.

Μαύρη σοκολάτα

To ίδιο συμβαίνει και με την μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα είναι μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, αλλά θέλει προσοχή στην κατανάλωσή της καθώς οδηγεί σε υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης και θερμίδων. Δεν παύει να είναι σοκολάτα.

Σόγια

Τα φασόλια σόγιας είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνες Β, ω-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες. Η υπερβολική κατανάλωσή τους ωστόσο μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 532 / position2: 1595
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb