ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6+1 κόλπα που θα σε βοηθήσουν να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου

Και αυτό θα γίνει αντιληπτό σε όλους
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
6+1 κόλπα που θα σε βοηθήσουν να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, ή αλλιώς αυτοπεποίθηση, είναι η δύναμη που σε κάνει να πατάς γερά στα πόδια σου και κρατά το κεφάλι σου ψηλά. Είναι το καύσιμο σε ένα «όχημα» που σε πάει παντού.

Κανείς δεν γεννιέται με αυτοπεποίθηση: η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας κατακτιέται σιγά σιγά, βήμα βήμα. Με ερεθίσματα που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας, πίστη στις δυνάμεις μας, με προσόντα και μαθήματα.

Υπάρχουν κάποια τρικ που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στην προσπάθειά σας να την φέρεται στην ζωή σας (όχι μόνο για να φαίνεται στους άλλους ότι την διαθέτετε). Κυρίως, για να νιώθετε εσείς πιο δυνατές. Να θυμάστε ότι ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα σε αυτή τη ζωή.

Ποια είναι τα «τρικ» που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα που εκπέμπετε στους άλλους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να κοιτάς τον άλλον στα μάτια:

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο Business Insider, η επικοινωνιολόγος Lillian Glass αναφέρει ότι η διατήρηση της οπτικής επαφής με τον άλλον είναι μια τρανή απόδειξη θάρρους. Η Lillian Glass αναφέρει ότι ένα «τρικ» για να το επιτύχετε είναι το εξής: κοιτάξτε τον άλλον στα μάτια για 2 δευτερόλεπτα, έπειτα κοιτάξτε τον στη μύτη για 2 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια στο στόμα, και έπειτα σε όλο το πρόσωπο. Επαναλάβετε. Θα δείτε ότι αυτό το τρικ μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την οπτική επαφή για περισσότερο.

Οταν μιλάς, περιόρισε και αν μπορείς κόψε τους ήχους που υποδηλώνουν αβεβαιότητα και ανασφάλεια: Με άλλα λόγια , όλα τα μακρύσυρτα «ε», και «α» που δείχνουν ότι δεν είστε σίγουρες για την άποψή σας. Μιλήστε αργά, δυνατά και καθαρά.

Ένας άλλος τρόπος να δείχνεις σίγουρη για σένα:

Στο ίδιο άρθρο διαβάσαμε άλλη μια συμβουλή της επικοινωνιολόγου που θα σας ανοίξει ένα νέο «παραθυράκι» στη σχέση σας με τους άλλους. Η Glass αναφέρει ότι στη συναναστροφή μας με τους άλλους, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πώς δείχνουμε και τι θα σκεφτεί ο άλλος γι' αυτό που λέμε. Σε μια συζήτηση ή συνάντηση, πρέπει να δείχνουμε προσηλωμένοι στην παρουσία του άλλου εκφράζοντάς το με έντονη οπτική επαφή, ερωτήσεις πάνω σε αυτά που λέει, ηρεμία. Ετσι, την ίδια στιγμή, καταφέρνουμε να δείξουμε ότι είμαστε σίγουροι για μας και δεν μας ενδιαφέρει το πώς φαινόμαστε εκείνη την στιγμή. Κάτι που φωνάζει αυτοπεποίθηση.

Η στάση του σώματος δείχνει την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου:

Η κακή στάση του σώματος δεν βοηθά να δείξεις την δύναμη που έχεις μέσα σας. Κεφάλι ψηλά. Ίσια η πλάτη. Μην καμπουριάζετε (σσ. τα άτομα που καμπουριάζουν εκπέμπουν ανασφάλεια). Το ξέρουμε, δεν είναι εύκολο να αλλάξετε από την μία ημέρα στην άλλη την στάση του σώματός σας. Θέλει δουλειά. Ομως, αν το θέλετε, μπορείτε να τα καταφέρετε.

Tα ρούχα που φοράς έχουν ξεχωριστή σημασία:

Παρατηρήστε προσεκτικά τι συναισθήματα σας προκαλούν τα ρούχα που φοράτε. Ευχαρίστηση και ασφάλεια; Ή φόβο; Αναδεικνύουν το σώμα σας ή το κρύβουν εντελώς; Ψυχολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που φορούν ρούχα που τους κάνουν να νιώθουν όμορφα με τον εαυτό τους, συμπεριφέρονται με δυναμισμό. Εκπέμπουν αυτοπεποίθηση. Ε-πεν-δύ-στε στην εμφάνισή σας.

Διατηρήστε την ηρεμία και ψυχραιμία σας:

Σε άρθρο του Forbes, διαβάσαμε άλλη μια συμβουλή που μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην προσπάθειά σας να χτίσετε έναν πιο συγκροτημένο εαυτό. Να διατηρείτε την ηρεμία σας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αν νιώθετε διαρκώς άγχος, αυτό φαίνεται. Στην ομιλία, στις κινήσεις σας, στο βλέμμα σας. Αν θέλετε να εκπέμπετε αυτοπεποίθηση, προσπαθήστε να διαχειριστείτε την νευρικότητα και το άγχος σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 415 / position2: 779
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb