ΥΓΕΙΑ

4+1 αλήθειες που δεν γνώριζες για τον kόλπο σου

Θα σε εντυπωσιάσουν σίγουρα

4+1 αλήθειες που δεν γνώριζες για τον kόλπο σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γυναικείο αναπαραγωγικό όργανο αποτελεί ένα δώρο της φύσης αφού από αυτό δημιουργείται και έρχεται στον κόσμο κάθε νέα ζωή. Είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός με το δικό του σύστημα που χρειάζεται την αντίστοιχη φροντίδα και φυσικά δεν πρέπει ποτέ να παραμελείς την υγεία του.

Πέραν όμως από όσα πιθανότατα να γνωρίζεις για τον γυναικείο kόλπο, υπάρχουν και κάποια πράγματα που μάλλον κανείς δεν σου έχει για αυτόν. Ήρθε η ώρα να θαυμάσεις ακόμα περισσότερο αυτό που είσαι και να αγαπήσεις λίγο παραπάνω την φύση σου, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να σε κάνει να νιώσεις ξεχωριστή.

Ο kόλπος είναι αυτοκαθαριζόμενος και αυτορρυθμιζόμενος

Πρόκειται για ένα όργανο ελαστικό, έναν μυώδη σωλήνα που ενώνει τη μήτρa και τον τράχηλο με τα εξωτερικά σeξουαλικά όργανα, όπως για παράδειγμα το aιδοίο, εκπέμποντας διάφορες εκκρίσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Σύμφωνα με την Βρετανική Παγκόσμια Υπηρεσία Υγείας, ο kόλπος είναι σχεδιασμένος να παραμένει καθαρός χάρη τις φυσικές εκκρίσεις του, ενώ παράλληλα διαθέτει τα περισσότερα βακτήρια από κάθε άλλο μέρος του γυναικείου σώματος, γεγονός που συμβάλλει στην αρμονική λειτουργία και την βέλτιστη υγεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω αυτών των βακτηρίων το pH της περιοχής του διατηρείται στα φυσιολογικά πλαίσια, ενώ παράγουν ουσίες που αποτρέπουν τα επιβλαβή βακτήρια να εισχωρήσουν στους ιστούς του. Ακόμα, ο kολπος προετοιμάζει τη γυναίκα για τη σeξουαλική επαφή παράγοντας τα υγρά που λειτουργούν ως φυσικά λιπαντικά. Με λίγα λόγια είναι ένα όργανο που αποτελεί τον κύριο του εαυτού του.

Ο kόλπος μεγαλώνει

Και πραγματικά, εννοούμε ότι μεγαλώνει. Κατά τη διάρκεια της γέννας, ο τράχηλος της μήτρας – ο ιστός που συνδέει την μήτρα με τον κόλπο – ανοίγει ή διαστέλλεται μέχρι και 10 εκατοστά έτσι ώστε να μετακινηθεί το παιδί σε κατάλληλη θέση. Το πόσο μεγαλώνει ο κόλπος εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων, όπως τη γενεσιολογία και το πόσο μεγάλο είναι το βρέφος.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της γέννας ο τράχηλος διαστέλλεται μέχρι και 10 εκατοστά, ώστε να βρεθεί το έμβρυο στην σωστή θέση. Το πόσο μεγαλώνει ο kόλπος εξαρτάται από παράγοντες όπως το πόσο μεγάλο είναι το μωρό, αλλά και την κληρονομικότητα. Όμως η γέννα δεν είναι η μόνη περίπτωση που αυτό το όργανο μεγαλώνει, αφού το ίδιο μπορεί να πάθει και μάλιστα κατά 200% όταν βρίσκεται σε διέγερση.

Μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυνατός

Ο kόλπος μπορεί να μεγαλώνει από τη γέννα, αλλά επίσης μπορεί και να επανέλθει στο αρχικό του μέγεθος, όχι μόνο λόγο μόνο της ελαστικότητας που διαθέτει, αλλά και με την εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους. Σε αυτό εξυπηρετούν οι λεγόμενες ασκήσεις «Kegel», οι οποίες δεν ωφελούν τον kόλπο μόνο μετά τη γέννα, αλλά και σε ολόκληρη τη ζωή της γυναίκας, είτε κάνει παιδί είτε όχι.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασκήσεων μπορεί να αυξήσει τη διέγερση στο σeξ, να βελτιώσει τους οpγασμούς, την τοπική κυκλοφορία του αίματος, καθώς και να αυξήσει την λίπανση της περιοχής. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις σε αυτό λίγα λεπτά από τη μέρα σου.

Η κλeιτορίδα αποτελεί το μοναδικό όργανο που είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για ευχαρίστηση

Είναι ένα όργανο που η μόνη του λειτουργία είναι η προσφορά ευχαρίστησης στη γυναίκα. Είναι το όpγανο που παίζει βασικό ρόλο στη σeξουαλική ικανοποίηση και πρήζεται όταν διεγείρεσαι. Διαθέτει 8.000 νευρικές καταλήξεις, περισσότερες από κάθε άλλο σημείο του γυναικείου σώματος, για αυτό και είναι εξαιρετικά ευαίσθητη.

Μετά τον οpγασμό, ο kόλπος μπορεί να συνεχίσει άμεσα το σeξ

Οι άντρες χρειάζονται τον χρόνο τους μετά τον οpγασμό για να μπορέσουν να έρθουν ξανά σε αυτόν, οι γυναίκες όμως φαίνεται ότι λειτουργούν αντίθετα, αφού δεν χρειάζονται διάλειμμα για τον επόμενο οpγασμό τους. Για αυτό και μια γυναίκα μπορεί να έχει πολλαπλούς οpγασμούς. Μάλιστα, υπάρχει και πρόσφατο παράδειγμα γυναίκας η οποία ήρθε σε οpγασμό 222 φορές στη σειρά, σε διαγωνισμό αuνανισμού στη Δανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 684 / position2: 1212
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb