ΥΓΕΙΑ

Aτυχήματα, εγκαύματα, μολύνσεις και άλλες ιστορίες αποτρίχωσης

Όσα μπορούν να σου συμβούν, όπως τα διηγήθηκαν παθούσες και παθόντες

Aτυχήματα, εγκαύματα, μολύνσεις και άλλες ιστορίες αποτρίχωσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι η εποχή που τα ινστιτούτα ομορφιάς παίρνουν "φωτιά" από πελάτισσες και πελάτες. Όμως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια.... σίγουρα κάτι θα πάει στραβά.

"Επισκέφθηκα μεγάλο ινστιτούτο στο Λονδίνο για να κάνω αποτρίχωση. Εκεί με εξυπηρέτησε μια ασκούμενη. Ζήτησα απλώς να κάνω μια αποτρίχωση στο μπικίνι. Η κοπέλα μάλλον δεν είχε ακόμη συνηθίσει τις θερμοκρασίες και τον έλεγχό τους όσον αφορά τα κεριά, και έτσι με την πρώτη επαφή του κεριού με το δέρμα μου, πετάχτηκα πάνω! Το κερί έκαιγε σε βαθμό που δεν μπορεί να αντέξει κανένας, και αμέσως έκανα έγκαυμα! Μου τράβηξε το κερί για να φύγει από το δέρμα μου αφήνοντάς μου ένα τεράστιο κόκκινο σημάδι που με ενοχλούσε για ενάμιση μήνα", Μαρίνα.

Τι πρέπει να προσέξεις στα ινστιτούτα

- Δες τον χώρο γύρω σου - είναι καθαρός; 
- Οι πετσέτες σου φαίνονται σαν να έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί; Αν έχεις και την παραμικρή αμφιβολία, τότε ζήτα να φέρουν μπροστά σου καινούργιες.
- Μην διαλέξεις στην τύχη ένα κατάστημα, κάνε την έρευνά σου πριν αποφασίσεις.
- Πρόσεξε επίσης το χώρο στον οποίο είναι τοποθετημένα τα κεριά και οι σπάτουλες. Αν δεν είναι καθαρός και τακτοποιημένος, φύγε.
- Αν ο χώρος δεν είναι επαρκώς κλιματιζόμενος τότε θα υποφέρεις ιδιαίτερα στην αποτρίχωση με κερί.

"Το δέρμα μου ερεθίστηκε από τα χημικά συστατικά του κεριού με το που ακούμπησε στο δέρμα. Ως αποτέλεσμα γέμισα μέσα σε 5 λεπτά σε όλη τη γάμπα κόκκινα σπυράκια τα οποία με ενοχλούσαν για 3 μέρες", Μαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Επισκεπτόμουν, όσο ήμουν φοιτήτρια, μια αισθητικό που δεν εργαζόταν σε ινστιτούτο, αλλά δεχόταν τις πελάτισσές της στο σπίτι. Κανονικά, κάθε γυναίκα έχει τη δική της σπάτουλα, την οποία είτε αντικαθιστά η αισθητικός σε κάθε νέα αποτρίχωση ή κρατά με το όνομα της πελάτισσας αποθηκευμένη. Μόλις είχε τελειώσει την προηγούμενη κοπέλα και μου λέει 'δεν έχω άλλη σπάτουλα θα σου βάλω την ίδια με την Χ. δεν θα πάθεις τίποτα'. Αφού διαφώνησα μαζί της ένα πεντάλεπτο, σηκώθηκα και έφυγα. Έπειτα έμαθα πως το έκανε συχνά στις πελάτισσες για...οικονομία!", Ελένη.

"Πέρασα ένα απόγευμα με μια ασκούμενη σε κεντρικό ινστιτούτο ομορφιάς στη Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να βγάλουμε τα κεριά από όλα τα πιθανά σημεία που θα μπορούσαν να έχουν κολλήσει. Το κερί αν ο χώρος δεν κλιματίζεται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν κρυώνει και μένει υγρό. Άρα δεν ξεκολλάει! Περίμενα για πάνω από 45 λεπτά με ανοιχτά πόδια σε μια αίθουσα με κόσμο να πηγαινοέρχεται, μέχρι να καταφέρει να μου αφαιρέσει το κερί από πόδια και μπικίνι", Δήμητρα.

"Αν κανείς προσέξει θα δει στο αριστερό μου γοφό ένα κόκκινο σημάδι. Αυτό είναι ένα σημάδι από τον Μάρτιο (!) το οποίο δεν ξέρω πότε και αν θα φύγει. Υπερβολικά καυτό κερί χαλάουα το οποίο έπεσε καθώς η σπάτουλα περνούσε από το πόδι για να φτάσει στο μπικίνι μου. Φυσικά η αισθητικός ξεχνά συχνά να φυσήξει το κερί για να χαμηλώσει τη θερμοκρασία του...", Βάσω.

"Η κοπέλα που μου έκανε αποτρίχωση στο μπικίνι τράβηξε τόσο δυνατά το κερί που πήρε μαζί της και... δέρμα! Με πονούσε τόσο πολύ που έκανα έναν τρομερό καυγά πριν μαζέψω τα πράγματά μου και φύγω", Λία.

"Άνοιξε ένα ινστιτούτο ομορφιάς στην περιοχή μου και το επισκέφθηκα. Εκεί έκανα αποτρίχωση στα πόδια. Δεν ξέρω τι ακριβώς κερί μου έβαλαν, τι είχε η κρέμα ή πώς τράβηξαν το κερί από τα πόδια μου, ξέρω όμως ότι βρέθηκα να έχω θηλακίτιδα και στα δύο πόδια από την πίσω μεριά, και κάθε φορά που φορούσα στενό παντελόνι υπέφερα. Για ένα διάστημα έβαζα στα πόδια αντιβιωτική κρέμα για να μη μολυνθώ", Κατερίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Υγεία Πριν 207 εβδομάδες
Αποτρίχωση ευαίσθητηs περιοχής: Κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζεις
Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία σου
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 174 / position2: 1572
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb