ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή είναι η πιο νόστιμή υπερτροφή

Συμφωνείτε;

Αυτή είναι η πιο νόστιμή υπερτροφή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προέρχεται από την Αίγυπτο και λέγεται πως κατασκευάστηκε για πρώτη φορά τον 13ο αιώνα. Σήμερα έχει γίνει γνωστή και αγαπημένη τροφή σε όλον τον κόσμο. Είναι πεντανόστιμο και λίγη ξέρουν πως πρόκειται για υπερτροφή.

Το όνομα «Χούμους» προέρχεται από την αραβική γλώσσα και σημαίνει «ρεβίθι». Το πλήρες όνομά του είναι ḥummuṣ bi ṭaḥīna, δηλαδή «ρεβίθια με ταχίνι». Η διατροφική του αξία είναι μεγάλη, λόγω των δυο αυτών κύριων συστατικών του.

Πρόκειται για ένα ντιπ, για μια πάστα που αποτελείται από ρεβίθια, ταχίνι, σκόρδο και χυμό λεμονιού. Τα ρεβίθια ως ένα από τα πιο θρεπτικά όσπρια για την διατροφή μας, είναι μια καλή πηγή ιχνοστοιχείων, όπως το σίδηρο και το φολικό οξύ, που βοηθούν τον οργανισμό σε διάφορε λειτουργίες του. Το ρεβίθι θεωρείται και ως μια εναλλακτική πηγή φυτικής πρωτεΐνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραδοσιακά το Χούμους σερβίρεται σε μία μεγάλη πιατέλα μαζί με αραβική πίτα, αγγούρι, ντομάτα και ορισμένες φορές falafel. Αν το αντικαταστήσετε με άλλα ντιπ και σάλτσες στην διατροφή σας, όπως σε σάντουιτς, σαλάτες κλπ., τότε μπορείτε να πετύχετε αρκετά πράγματα στην διατροφή σας.

Σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Το αίσθημα αυτό του κορεσμού που προκαλεί, σας βοηθάει μάλιστα να γλιτώσετε πολλές περιττές θερμίδες. Επίσης προσθέτει μια απαραίτητη ποσότητα σιδήρου στην καθημερινή σας διατροφή, «ελέγχει» το σάκχαρό σας για να μην εκτοξευτεί και κυρίως, βοηθά αρκετά στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της χοληστερίνης, όταν αντικαταστήσει κορεσμένα ζωϊκά λίπη όπως αυτά που βρίσκονται στο βούτυρο και σε έτοιμες σάλτσες.

Πρόκειται για μια πεντανόστιμη λοιπόν υπερτροφή, νηστίσιμη, που η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη και ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 219 / position2: 922
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb